10+1 ajándékötlet Anyák napjára

posted in: Egyéb | 0

anyak_napja

Vasárnap ismét elérkezik a világszerte ünnepelt Anyák napja, és bár a szeretet, az együttlét, a gondoskodás, a megemlékezés ilyenkor a legfontosabb, manapság gyakran ajándékozzunk meg Édesanyánkat. Így pár ötletet hoztam nektek, ami segíthet, hogy örömet okozzunk ezen a jeles napon.

1. DIY szépségápolás

10

Édesanyánk biztos, hogy nagyon örülne neki, ha kézzel készült ajándékot kapna tőlünk. A cukorból készült bőrradírok már rég jól ismert házi praktikának számítanak. Olcsón és könnyen összekavarható, ráadásul még hasznos ajándék is. Kézügyesség pedig szinte nem is kell hozzá. Cukorból, jojobaolajból, narancsolajból, teafűből készül, és persze egy szép kis üveget is szerezzünk be hozzá, masnival az oldalán.

2. Kényeztető ajándékcsomag

54909_l

A The Body Shop weboldalán már jó ideje kint van az Anyák napja fül, ahol különböző ajándékcsomagok közül választhatunk, ha kreativitás hiányában vagyunk, vagy nincs időnk házilag készített arcradírt készíteni. Én a Honeymania kényeztető csomagot választottam, mely tartalmaz egy tusfürdőt, egy testvajat, egy testradírt, egy parfümöt és egy kézkrémet. Biztos vagyok benne, hogy minden Anyukának jól esne egy cseppnyi luxus, és egy pár óra amit a habok között tölthet.

3. Ajándékozz nevetést

anyaknapja

Ha szerettek együtt nevetni, ajándék helyett vegyél inkább élményt, és menjetek el egy vidám színházi darabra, egy Showder Klub előadásra vagy egy vígjátékra a moziba. Például az Anyák napja című film nagyon ígéretesnek bizonyul Jennifer Aniston, Kate Hudson és Julia Roberts főszereplésével.

4. Jolly Joker ékszer

12940243_977838528973239_1503172058_n

Ha ritkábban találkozunk Édesanyánkkal, és emiatt nem vagyunk naprakészek, hogy milyen könyv vagy váza hiányzik a gyűjteményéből, maradjunk a jolly joker ajándéknál az ékszernél vagy a kiegészítőnél. Egy selyemstóla, egy divatos gyűrű, egy kifinomult nyaklánc biztos megdobogtatja Anyukáink szívét. A Rossetti Bizsu webáruházában pedig kizárt, hogy ne találjatok stílusának megfelelőt. Ha az Anyák napi ajánlatunk fül alatt vásároltok ajándékot is kaptok, melynek részleteiről Facebook oldalukon olvashattok.

5. A virág örök

c54adb69a90c0aca1a03881dadf67f04

A virág akár ajándék mellé, akár magában csodálatos ajándék legyen az cserepes, vágott vagy dobozos. Sajnos a virágüzletek szépen felemelik a csokrok árait Anyák napja előtt, ezért próbáljunk meg inkább a piacon, vagy idős néniktől a kertükben szedett virágot venni. Mikor még otthon laktam, Anyák napján mindig a nagymamám kertjében szedett friss virággal ajándékoztuk meg Anyukámat.

6. Saját készítésű szappan

4126e4a1b2b59e263d9d28d9ee5d66ed

Bár én még sosem csináltam, a barátnőmtől tudom, hogy sokkal bonyolultabb otthon szappant önteni, mint gondolnánk. Ennek ellenére több ismerősöm is foglalkozik vele, és nagyon egyedi, természetes alapanyagból készült dolgokat alkotnak, amik szuper ajándékokká válhatnak. Ha erre még sincs affinitásunk a Yamuna- Natural Beauty névre szóló szappanját ajánlom, aminek lényege, hogy a kiválasztott csomagolásra saját nevet tervezhetsz.

7. Könyv

a986a991b6ab784d7dc23d16f889debc

Számomra a könyv egy igazi ajándék. Imádok kapni és adni is, nálunk a családban mindenki nagyon szeret olvasni. Többször jártunk már úgy karácsonykor például, hogy Anyától és a húgomtól ugyanazt a könyvet kaptam, illetve Anyával vettünk már ugyanolyan könyvet a tesómnak, annyira mindig tudjuk, hogy éppen ki melyik szerzőtől olvas, és mikor melyik kötetet szeretné.

8. Egyedi fotóalbum

2646a8e4489bb932dcf257f41ae91073

Minden évben unalmas lehet, de ha még nem ajándékoztunk ilyet, akkor telitalálat. A mai technológia világában ki hívat elő fényképeket? Rendben, hogy gépen és külső háttértárakon megtalálhatóak az emlékeink, de Édesanyánk biztosan örülne ha néha, mikor nosztalgiázni támad kedve, csak leemelné a polcról tőled kapott egyedi albumát és a vasárnapi tea mellett átlapozgathatná a közösen megélt emlékek képeit.

9. Fordul a kocka

68b6313e04d23da761a67be458756c0c

Míg otthon éltem nem voltam egy konyhatündér, és bár lehet most sem vagyok, mégis megtanultam ezt-azt. Ha nem szoktunk ajándékozni, akkor hívjuk át Anyukánkat egy kis házi süteményre és egy pohár teára. Biztos vagyok benne, hogy az én Anyukám büszke lenne rám, ha egy csodás tálca süteménnyel állnék elő, amit csak neki sütöttem, és átbeszélgetnénk a délutánt a morzsás tányérok felett.

10. Fotózás

a988aa64267d3502e8f4b4b496b46df4

Az utóbbi időben nagy divat lett a fotózás, a tesómmal mi tavaly Anya születésnapjára vettünk ilyet, és nagyon örült neki, hogy végre stúdióban, profi képek készültek róla, illetve közösen a családról. Elsőre azt gondolnánk drága mulatság, de ha körbenézünk a kuponos oldalakon, akár már 6.000 Ft-ért is hozzájuthatunk 1 órás stúdiófotózáshoz.

+1. Csak együtt

ead5ad44f40ca7ca01c8a63c43821ab0

Ajándékötletek ide vagy oda, Édesanyánk biztosan annak örülne a legjobban ha a mai rohanó világban az elfoglalt gyerekei egy egész napot csak vele töltenének akár édes semmittevésben. Nagyon egyszerű tippnek tűnik, de ha belegondolunk mikor töltöttünk el Édesanyánkkal egy teljes, nyugis napot azóta hogy elköltöztünk…biztosan nem tegnap volt.

Remélem segítettem nektek ötletet adni, és méltó módon fogjátok köszönteni Édesanyátokat. Végül egy Anyák napi vers, nehogy ez is feledésbe vesszen:

Donászy Magda: Ajándék

Színes ceruzával
rajzoltam egy képet,
anyák napján reggel,
Édesanyám néked.

Lerajzoltam én egy
aranyos madarat,
aranyos madárra
aranyos tollakat.

Elkészült a madár,
Nem mozdul a szárnya…
Pedig hogyha tudna,
a válladra szállna.

Eldalolná csöndben
tenéked egy dalban,
amit anyák napján
mondani akartam.

Detty

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük