7 egyszerű tipp, hogy jól induljon a következő hét

posted in: Egyéb | 0

Mindig új praktikák után kutatok, amivel könnyebbé tehetem a hét indulását. Vasárnap estére már mindig nyűgösebb vagyok, tudom, másnap kelni kell, irány a munka, ezzel együtt vége a csodás hétvégének. Te is így vagy ezzel? Ahelyett, hogy a vasárnap éjszakáid stresszesen telnének, próbáld ki ezeket a rítusokat, és hidd el, jobban fog indulni a hét!

 

Ürítsd ki a táskád!

Ha olyan vagy, mint én, akkor a hét végére a retikülöd belseje valószínűleg katasztrofális állapotban van. Használt zsebkendők, parkolócédulák, blokkok, kiborult neszesszer, hajgumik, néha egy kis morzsa. Vedd ki, amire nincs szükséged, és tedd tele olyan dolgokkal, amik segítik a jövő hetet, amikre szükséged lesz.

 

Detox az íróasztalon

Az irodában pénteken mindig őrültek háza van. Fogalmunk sincs, miért pont péntekre tornyosulnak a zűrös feladatok, de mire már elbúcsúznánk a héttől, délután 3 óra körül valaki mindig kap egy telefont, amitől felbolydul az iroda és mindenkinek lesz valami feladat az üggyel. De arra mindig nagyon figyelek, hogy 16 órakor, mikor eljövünk az íróasztalomon rend legyen, még bútorápolóval is le szoktam fújni, hogy hétfőn mikor megérkezek, egy tiszta, rendezett asztal várjon. Így tiszta elmével és tiszta munkaterülettel kezdek el dolgozni és ezzel együtt sokkal motiváltabb vagyok, mintha tele lenne papírokkal és a múlt heti kávéscsészékkel. Otthon is van íróasztalom, amin általában mindig rend van, de hétvégén mikor ott dolgozok különösen figyelek rá, hogy ne hagyjam szanaszét a dolgokat.

Cseréld le a lepedőt!

Természetesen ez nem újdonság, hogy az ágyneműt gyakran át kell húzni. De azt tudtad, hogy az arcodon lévő érthetetlen pattanások kialakulásában nagy szerepet játszik a lepedőd? Ha egy nappal is tovább húzod a hajmosást, a zsíros hajon lévő szennyeződéseket bizony beissza a párnahuzat és a lepedő, amivel az arcunk folyamatosan érintkezik és eltömíti a pólusokat. Így az arcunk tisztaságához elengedhetetlen a tiszta ágynemű és a frissen mosott haj.

Tervezd meg a tökéletes hetet!

Fontos, hogy tűzz ki új célokat. Ha hétvégén megtervezed a következő hetet, akkor felkészülten vágsz bele, így csökkenti a stresszt, nem leszel feszült a millió teendőtől. Segíteni fog akkor is, ha a hét hektikussá válik. Többször írtam már itt a blogon is róla, hogy én filofaxot használok, igazából el sem tudom képzelni nélküle az életem. Nem én vagyok a világ legelfoglaltabb embere, de a héten majdnem minden napra jut valami, amiket észbe kell tartanom. Általában két napot teljesen szabadon hagyok, így ha váratlanul intézni kell valamit, vagy összejön egy barátnős találkozás, akkor nem kell a fix programjaimon variálni.

Ajándékozd meg magad!

Egy hosszú, program-dús hét után engedj egy forró fürdőt, tölts a kedvenc borodból és vigyél magaddal egy érdekes könyvet. Kapcsolj ki, foglalkozz kicsit csak magaddal. A fürdő után tegyél fel egy arcpakolást, majd masszírozz egy gazdag krémet a az arcodba. Ha a külsőd jól van, az a belsődre is kihat.

Tervezd meg az étkezést!

Mindannyian egy egészségesebb életmódot szeretnénk élni. Az ehhez vezető út, első fejezete az előre tervezés. Amikor elfoglalt vagy, könnyű csak bekapni valamit út közben. Csak ez nem mindig a legegészségesebb és legolcsóbb opció. Általában a nagy bevásárlás is hétvégére esik, így be tudjuk szerezni azokat a hozzávalókat, amikre hét közben szükségünk lesz. Ha este úgyis főzöl, csomagolj magadnak másnap ebédre, amivel nem csak pénzt spórolsz, de nem esel abba a hibába, hogy egészségtelen gyors kajákat választasz.

Nézd át a ruhatáradat!

Ha a következő héten lesz olyan megbeszélésed, tárgyalásod, ahová nem mindegy miben jelensz meg, válaszd ki még vasárnap és vasald is ki, hogy ne érjen váratlanul előtte való nap.

Te mivel egészítenéd ki a listát? Van olyan bevált praktikád, amivel könnyebbé teszed a jövő hetet?

Puszi,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük