8+1 dolog, amit csak akkor értesz, ha ékszerfüggő vagy

posted in: divat, ékszer | 0

Vannak, akik dobozokat, leveleket, szalvétákat vagy ruhákat gyűjtenek. De vannak, akik csillogó fülbevalókat, a szivárvány minden színében pompázó nyakláncokat, köves gyűrűket és láncos karkötőket őrizgetnek. Ha te is kényszeres ékszervásárló vagy, ne aggódj, mi megértjük. A Rossetti Bizsu új, tavaszi ékszerkínálata pedig csak tovább erősíti majd függőségedet. Kíváncsi vagy rá? ITT megnézheted az újdonságokat.

A szerdai péntek lévén egy kicsit játékosra vettük a figurát, és szeretnénk kideríteni: vajon te is ékszerfüggő vagy? Teszteljük le! Ezek közül hány igaz rád?

1. Olyan vagy, mint egy gazember.

Ha egy üzletben valami fényeset látsz, 10 méterről is megakad rajta a szemed. Ugyan teljesen mást venni indultál el a Plázába, de ha elhaladsz egy ékszerekkel teli üzlet mellett a nyakad kitekeredik és valami húz, erősen húz a boltba egy kis ékszermustrára. Impulzusvásárlók előnyben.

2. Teljesen megérted, miért hívják a fülbevalók hátulját lepkéknek.

Folyton repülnek. Az irodában, a fürdőszobában, az edzőteremben. Pont tegnap esett meg velem, hogy sétáltam egy helyre, és észrevettem, hogy hiányzik az egyik fülbevalóm. Nagyon szomorú lettem, mert pont a kedvenc smaragdzöld színűm volt (ITT outfit posztban is viseltem). Már szoknyám és cipőm is volt hozzá. Aztán ahogy ugyanazon az útvonalon sétálok vissza, egyszer csak meglátom a földön. Mondanom sem kell milyen hálás voltam. Szóval repülnek néha, vigyázni kell rájuk.

3. A kiegészítők királynője vagy.

A kedvenc nyakláncodhoz és karkötődhöz biztosan van hozzá illő cipőd és táskád is. Ahogyan nekem is a 2. pontban említettek szerint. Egyébként is nagyon szeretem, ha valami színben harmonizál egy másik kiegészítővel vagy rúzzsal. Sokkal magabiztosabbnak érzem magam.

4. Folyton a celebek fotóit bújod.

Na nem azért, mert rájuk vagy kíváncsi, csak látni szeretnéd milyen ékszereket, mivel viselnek épp. Ezen érzés alapján íródott a Michelle Obama és a Rossetti Bizsu, a Katalin hercegné és a Rossetti Bizsu illetve Borbély Alexandra inspiráló stílusa című bejegyzéseim. Instagramon is több olyan – sokak által követett – hírességet, celebet, bloggert és influencert követek hasonló indíttatásból.

5. Van egy jolly joker darabod.

Amit persze minden alkalomra fel tudsz venni. Vagy legalábbis nagyon törekszel rá. A Rossetti Bizsu széles kínálatának köszönhetően, nekem több ilyen jolly joker darabom is van. Az idő múlásával persze változik, inkább úgy fogalmazok, hogy vannak időszakok, mikor az egyik, majd egy másik időszakban a másik ékszer a kedvencem. Gyakran pedig visszatérek korábbi favoritokhoz is. Ilyenkor az újdonság erejével hat, mikor megtalálom egy régi, imádott kiegészítőmet.

6. Kívülről fújod az árakat.

Pontosan tudod, hol mennyibe kerülnek az ékszerek és azt is, hogy mikor milyen kedvezmények várnak rád. Apropó, tudtad, hogy a Rossetti Bizsunál 50%-os leértékelés van? Nézd meg ITT.

7. Régi nyomok…

Tinédzser korodban természetesen volt piercinged, de még fogékszered is. Ez például rám nem igaz, pedig ballagásomra kaptam Anyától egy gyönyörű, rózsaszín, pillangós piercinget de sosem volt bátorságom elmenni és kilövetni a köldökömet. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a fájdalomküszöböm egyenlő a nullával. Bár ez esetben nem bánom, hogy nincsenek korábbi hegek rajtam.

8. Nyaraláskor a költőpénzed felét kézi készítésű ékszerekre költöd.

Ugyanis soha nem lesz alkalmad ilyen csodás kagylónyakláncot vagy barátságkarkötőt venni. (Egészen a következő évi nyaralásig.) Ismerős ugye? Otthon pedig kiborulnak az ékszertartók a különböző országokban gyűjtött ékszerektől. Ott, a napsütötte piacon még jó ötletnek tűnt, talán hordtad is, de itthon (a városban) már mintha egyik ruhádhoz sem passzolna.

9. Vannak szentimentális darabok, amiket nem engedsz el.

Kicsit beszíneződött, hiányzik pár láncszem, de imádod és néha fel is veszed még.

 

Hány pont volt igaz rátok? Nagyon kíváncsi vagyok, ti hogyan vélekedtek erről. Írjátok meg nekünk itt, vagy Facebook kommentben.

Gyönyörű, hosszú hétvégét kívánok,

Detty

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük