A legtrendibb őszi stólák és ahogy a sztárok viselik

posted in: divat, Outfit | 0

Múlt héten a kendők típusa volt a téma, most pedig pár ikonikus nővel ábrázolom a viselési formákat. Hétvégére szerencsére jó időt mond, viszont sajnos estére már eléggé lehűl, praktikus ha mindig van nálunk egy nagyobb kendő, amit a nyakunk köré, vagy a vállunkra tudunk teríteni. Tegnap kaptam a kolléganőmtől egy friss Vogue-ot, amit Milánóból hozott nekem, és ezzel a szöveggel adta át: “Most aztán minden divat! Nézd meg! Minden mindennel!” 😀 Jót nevettem, de ahogy átlapoztam tényleg nyilvánvalóvá vált számomra is, hogy a stílusok, színek és formák összeérnek. Most nagyjából a kendőkkel is ez a helyzet. Hordjuk a fejünkön, a vállunkon, a nyakunkban rengeteg megkötési technikával. Hordunk selymet, téglalap alakút, rojtosat, csősálat. Így elővettem 9 olyan nőt, akinek sítlusát az egész világ (nyomon)követi, és akik a legtöbb esetben diktálják a divatot. Nézzük meg ők hogyan viselik!

 

Audrey Hepburn

Első főszerepe Amerikában Ann hercegnő volt a Római vakációban Gregory Peck oldalán. A filmért megkapta a legjobb női főszerepért járó Oscar-díjat. A szelíd, kislányos, ám minden mozdulatában előkelő származását idéző stílusával sikerült belopnia magát a közönség szívébe. A Római vakáció után sorra kapta a filmszerepeket, és nők millió kezdték irigyelni, majd követni stílusát. A képen megbízhatóságot sugárzó kis kendővel látható, a Rossetti Bizsu webáruházából pedig a már jól ismert fecskés selyemkendőt emeltem ki. Ha megnéznéd közelebbről kattints a képre.

Katalin hercegné

A héten látott napvilágot a hír, hogy újra várandós Vilmos herceg felesége. Anno amint kapcsolatuk a nyilvánosság tudomására jutott, Kate a média figyelmének középpontjába került. Sok dicséretet kapott kifinomult ízlése és öltözködése miatt. Az én kedvencem, amikor a kosztümjével azonos színű kalapot visel és kontyba van fogva a haja. Itt a képen viszont laza és csinos, egy vidám sál csak át van dobva a nyakán. Ha neked is megtetszett, kattints a képre és nézd meg az őszi kollekció legújabb darabját.

Kim Kardashian

A csapból is ez a név folyik, mindenki az ő életével van elfoglalva. Én egyáltalán nem követem, a stílusa sem áll hozzám közel, az alakját pedig végképp nem tartom tökéletesnek, ahogy azt a magazinok hasábjain olvashatjuk. De tény, hogy jó pár darabot átvennék a ruhatárából. Elég sokáig kellett keresnem a képet, ami egy magához képest visszafogott, egyszerű stílust tükröz. A farmer, blézer és kendő nálam nagyon nyerő, akár irodába, akár hétvégére tökéletes és kényelmes választás lehet.

Coco Chanel  

Ha jól sejtem a hölgyet senkinek sem kell bemutatni. Éppen az ‘Egy ágyban az ellenséggel’ című könyvét olvasom, ami betekintést enged a hajdani kulisszák mögé. Coco az haute couture, a francia elegancia és a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb képviselője. A modern, felszabadult, elegáns és dinamikus nő szimbóluma. Tartós divattá tette a rövid szoknyát, a „kis fekete ruhát”, a csillogó kosztümékszereket és mindenekelőtt a világ legnépszerűbb parfümjét, a Chanel N°5-öt. A képen is a fekete dominál, egy oldalt megkötött, finom sálat választott, amihez hasonlókat a Rossetti Bizsu webáruházában is találtok a képre kattintva.

Victoria Beckham

Ebből a családból inkább a férjet bírom, nincs mit szépíteni tinédzserkori kedvencem, azóta is követem, szerintem ő az a férfi akinek valóban jól áll a kor, bírom a stílusát, azt, ahogyan neveli a gyerekeit (már amennyit a médián keresztül megtudhatunk belőle). Victoria az utóbbi időben a divatvilágban még nagyobb sikert aratott, mint korábban énekesnőként, tervezett farmerkollekciót VB Rocks néven a Rock & Republic cégnek, és később saját márkáját, a dVb Style-t is megjelentette. Napszemüvegeket, retikülöket, ékszereket és egy Intimately Beckham nevű parfümöt is megjelentetett. Ritkán látni őt így bebugyolálva, de így is nagyon stílusos, nude színekkel ütős lehet egy kék, nagyobb kendő a nyakunk köré.

Carrie Bradshaw

Nálam az abszolút kedvenc. Kívülről fújom a sorozatot, mindkét filmet és odavagyok Carrie stílusáért, illetve munkájáért is. Azt nem mondom, hogy nem tud hibázni, de kivétel nélkül minden szettjének megvolt a maga varázsa. Gardróbjában tengernyi designer divatcuccot találhattunk. A stílusok szabad és kreatív keverésével tudta magát a legjobban kifejezni. Carrie soha nem megy ki a divatból. A sorozatban rengeteg alkalommal viselt kendőt különböző formában. Most egy olyat hoztam, ami talán a legritkább viselési forma manapság, de neki ez is nagyon jól állt, és egy finom, vékony, színes kendővel lehet kísérletezni.

Rihanna

Nyolcszoros Grammy-díjas barbadosi énekesnő, előadó, dalszövegíró, executive producer, modell, divattervező, színésznő, üzletasszony, filantróp, Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete és hivatalos turisztikai arca. Ki sem fért volna több titulus. 😀 Leginkább diktálja, mintsem követi a trendeket. A képen zöld, ocelot mintás kendőben és milyen jól áll neki. Hasonló kendőket találtok, ha a képre kattintotok.

Marilyn Monroe 

Ugye vártátok már? Marilyn ki sem maradhat egy olyan listából, aminek az ikonikus nők a címe. Gondosan válogatta a ruháit, gyakran viselt fehéret, hogy kihangsúlyozza a szőkeségét, és ruhái jellemzően alakhoz simulóak és sokat megmutatóak voltak. Nyilvánosság előtti megjelenései sokszor ruházata erotikusságáról szóltak, és feltehetően azt is előre eltervezték, mikor egy sajtótájékoztatón elszakadt ruhája vállpántja. Képünkön éppen egy pink selyemsállal a nyakában. Bájos ugye? Ha pedig Marilyn arcképével ellátott stólára vágytok, a Rossetti Bizsu kínálatában azt is megtaláljátok.

Beyoncé

2004-ben alapította meg saját divatmárkáját, a House of Deréont. Mindemellett pedig a Pepsi, a Tommy Hilfiger és a L’Oréal reklámarca volt. Az állatminta nála is nagyon domináns, képünkön egy finom sál csak a nyakába téve, mindenféle megkötés nélkül. Én is nagyon gyakran hordom így a kendőimet, ha nincs hideg, mert nem takarja el a nyakamat, mégis egy pluszt ad a szettemnek. Természetesen ilyen sálakat is találtok a Rossetti Bizsu webáruházában a képre kattintva.  

Amy Winehouse

A zenéje nagyon közel áll hozzám, az életrajzi filmje viszont nagyon megrázott. Imádta a kendőket a hajában, többnyire kis méretűeket viselt a fejtetőn megcsomózva. De találtam róla egy szuper képet, ahol kivételesen nincs felturbózva a haja és egy szélesebb kendőt visel. Bárcsak még ma is énekelne.

Remélem tudtatok inspirálódni, és kedvetek támadt válogatni a gyönyörűbbnél gyönyörűbb, új kendők közül a weboldalon, ahol már 440 Ft-tól megtalálhatjátok kedvenceiteket. Dobjuk fel az őszt!

Puszi,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük