Az online vásárlás rejtelmei

posted in: Egyéb | 0

Online shopping website on laptop screen with female hands using a smartphone

A múlt héten sajnos (vagy mégsem?) nem volt használható internet a szállodában Korfun, így a múltheti hosszabb bejegyzésem is elmaradt, viszont most pótolom, ahogy ígértem a vasárnapi outfit bejegyzésben. Apropó! Láttátok már? ITT megnézhetitek, és azt is, honnan írtam a cikkeket.  Egy érdekes témát hoztam most nektek, az internetes vásárlás bugyrait fedezzük fel. Mikor kitaláltam, hogy írok majd erről a témáról, úgy terveztem, hogy lesznek negatív és pozitív tapasztalatok, de a negatív tapasztalatokkal most picit elakadtam. Abban a világban, ahol visszajelzések tömkelegét kapjuk egy-egy termékről, ahol meg tudjuk nézni, hogy egy adott termek hogy néz ki a vásárlókon, elég nehéz igazán negatív példát találni. Ráadásul ha bármi gondunk van a választott termékkel (Magyarországon) 14 napon belül visszaküldhetjük indoklás nélkül. Azonnal cserélik a terméket, ha egy másikat szeretnénk, de ha egyáltalán nem kérjük, a pénzt is visszafizetik. Korábban nem voltam egy nagy internetes vásárló, mindig annak a híve voltam, hogy megnézem, felpróbálom, meglátom hogy áll, és megveszem. Majd ellepték a levelező rendszeremet az ingyenes házhoz szállításról és az óriási kedvezményekről  szóló hírlevelek, és egy idő után rákaptam az ízére. Azt hiszem az eBay.com-mal kezdődött, majd a Fashion Days-szel folytatódott, most pedig már a H&M-től is rendelek. Hoztam nektek pár képet, amik egytől egyig saját tapasztalatok, hogy lássátok milyen volt amikor kiválasztottam, és milyen teljes valójában.

Az eBay.com-ról hamar áttértem az aliexpress.com-ra. Ugyanaz a kínálat jóval kedvezőbb áron. Korábban több táskát rendeltem tőlük, mostanában inkább apró kiegészítőkben utazok. A legnagyobb pozitív csalódásom a külső háttértárolóm tokja volt. Régi vágyam volt egy külső winchester, és mikor megkaptam teljesen elképedtem hogy a hazai piacon nem lehet hozza tokot kapni. Na ilyenkor szuper az aliexpress, azonnal megtaláltam a tökéletes kiegészítőt, nem egészen 500 Ft-ért, ingyenes szállítással. Azóta is imádom, jó minőségű, szivacsos anyagból készült, élénk színekkel. hdd

Mikor megvettem az új telefonomat szinten szomorúan konstatáltam, hogy 4.000 Ft-nál kezdődik rá egy kis semmi anyagból készült tok. Én azonnal hármat szerettem volna, de kicsit erősnek éreztem 12.000 Ft-ot otthagyni egy plázában levő kiegészítő boltban. Úgyhogy megint jött az “ali”. Darabja nagyjából 300 Ft, és nincs mit szépíteni ugyanezeket árulják a plázákban, óriási árréssel.

tok

csipke

Sajnos a legnagyobb kedvencem a márványminta csalódás volt, pedig mikor megérkezett (alig 2 hét alatt) nagyon elégedett voltam a tapintásával, és masszívságával. De pár nap után csúnyán elkezdte levetni a bőrét. Ilyenkor az a gondom, hogy hiába rendelek újat, valószínűleg az is ugyanilyen minőség lesz. Viszont nem idegesít, mert kb. 300 Ft volt. Ha a 4.000 Ft-os csinálta volna mindezt, valószínűleg nagyon mérgesen vágtatok vissza az üzletbe, ahol közlik velem, hogy rosszul használtam, úgyhogy nem tudnak mit tenni.

márvány

FashionDays

ck

Az első rendelésem tőlük évekkel ezelőtt volt. Egy Blink fekete magassarkú cipőt rendeltem, nagyon vagány és egyedi volt, rögtön lecsaptam rá, épp egy ingyenes szállítási akció volt. 4 hetet vártam, majd hívogattam őket, az ügyintéző meg csak ígérgetett, majd újabb 3 hét eltelte után jött egy 1 soros mail, hogy nincs ilyen termékük. Úgyhogy megorroltam rájuk, ami évekig kihatott az internetes vásárlásomra. Pár hónappal ezelőtt, miután persze pár ismerősömtől pozitív élményeket hallottam, megláttam ezt a Calvin Klein cipőt…Pár óra gondolkodást hagytam csak magamnak, és már bele is került a virtuális kosaramba, 4 nap múlva pedig már ebben fotóztunk Szegeden. Meg merem kockáztatni, hogy a legkényelmesebb cipőm, amire valaha szert tettem.

H&M

internet2

A H&M-et azt gondolom senkinek nem kell bemutatnom. Egy jó ideje kitapasztaltam, hogy náluk milyen méretre van szükségem blézerből, farmerből, pólóból és cipőből, úgyhogy ha jönnek a kuponok, a kedvezmények és az ingyenes házhoz szállításról szóló hírlevelek, akkor nagy valószínűséggel ott vagyok a futár címlistáján. 🙂

internet1

Ékszerek

Az ékszerekről érdekes tapasztalataim vannak. Úgy összességében én soha nem fizetek a házhoz szállításért. Egyszerűen nekem akkor már nem éri meg. Kivárom, hogy ingyenes legyen, vagy annyira kedvezményes és kész. Ha könyvet, műszaki cikket, papírárut stb. veszek, akkor inkább leadom neten a megrendelést, hogy biztos legyen, és személyes átvételt kérek. Így van ez az ékszereknél is. Nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy többnyire a Rossetti Bizsu ékszereit viselem mind a fotózások alkalmával, mind hétköznap. Pár héttel ezelőtt nem volt időm elmenni az üzletbe, így a webshopban adtam le a megrendelésemet. Viszont nagyon meglepődtem, mert voltak olyan ékszerek, amik sokkal szebbek voltak az életben, mint a képeken. Valószínűleg egy fémes, fényes, csillogó ékszert nehéz úgy befotózni, hogy visszaadja valódi fényét, tündöklését.

internet5

Külföld

A külföldi oldalakról való rendelgetésekkel most ismerkedek. És azt kell mondjam pozitív, pozitív, pozitív. A ZeroUV napszemüvegemet bloggereken néztem meg, majd lazán meg mertem rendelni. Minden a terv szerint alakult, nagyon jó árban volt, időben érkezett, és azt kaptam, amit vártam. Na jó, a lencséi picit mozognak ha erősen fúj a szél, de úgy imádom, hogy nem foglalkozom vele. 🙂

internet6

A festékfoltos Rosegal ruhát hetekig nézegettem, nem mertem rendelni, bár több magyar lánytól is láttam visszajelzést, és felvéve képet. Végül, mikor az ára már csak 3.000 Ft volt átszámítva úgy voltam vele, ha nem jó rám, vagy nem tetszik akkor majd elajándékozom valakinek, esetleg feldobom a vaterára, ha nem túl silány minőség. És a végeredmény:

internet4

Talán picit rövid rám, de hát erről végképp nem tehetnek. Nagyon szép alapanyagból készült, időben érkezett, is mikor instán bejelöltem, hogy honnan jött, a Rosegal külön üzenetet írt, hogy nagyon szép rajtam a ruha, és köszönik a vásárlás. Piros pont!

Smink

Na a smink egy nehéz dió. Az utóbbi 1-2 évben sminkelek úgy igazán, érdekelnek az ecsetek, a márkák, a színek. Általában drogériában vásárolom őket, vagy a márkaboltban, így a netes vásárlásnál a smink nálam teljesen kiesett. Sok beauty blogger rendel aliexpress-től, pinkpanda-tól, iparfumeria-tól, és még megannyi ilyen oldalról. Én általában interneten tájékozódom, krémmánián elolvasom az értékelést, a véleményeket, majd amikor a DM felé járok megveszem őket. Viszont nem egészen 1 hónapja rátaláltam egy szemhéjfestékre, ami 24 színt tartalmaz és nagyon megtetszett. Anyukámnak volt ilyen kb. 24 évvel ezelőtt, jól el is használtam az övét, mindig azzal játszottam kiskoromban. Majd egyre több mono és kis kiszerelésű szemhéjpúder lepte el a neszesszereket, nekem is megszámlálhatatlan mennyiségű van, talán soha nem fogom elhasználni őket. De ez a 24 db-os annyira egyben volt, és olyan jó árban, hogy megrendeltem. Már tényleg jó lenne valami szörnyű, felháborító, negatív példát írnom, de a szemhéjpúderek csodásak, pigmentáltak és gyönyörű színűek. 1.490 Ft-ért ha fele ilyen jó lenne is nagyon örülnék.

page

Cipő

A cipő azoknak nehéz választás, akiknek hol ilyen, hol olyan méret kell. Sokáig velem is így volt, sőt gyakran az is előfordult, hogy a boltban jónak bizonyult, majd az első használatnál kiderült hogy borzasztóan szorít, vagy éppen kijár belőle a sarkam. De szerencsére egy ideje egy méret létezik, így végre ezen a területen is kinyíltak a kapuk az internetes vásárlás terén. Utoljára a Cipőfalva weboldaláról rendeltem egy gyönyörű magassarkút, amit szintén láthattatok egy outfit posztban. Az ilyen nagy cégek ritkán okoznak csalódást, tényleg csak a méret a lényeg! 🙂

internet3

Ha beszerzek majd pár negatív tapasztalatot update-elem a cikket, de ha Nektek volt ilyen, akkor írjátok meg itt kommentben, nagyon kíváncsi vagyok milyen rossz élményben volt részetek amikor a virtuláis kosárral indultatok bevásárolni.

Xx,

Detty

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük