Ezek az idei karácsonyfa trendek!

posted in: Egyéb | 0

Sziasztok,

mi már igazán karácsonyi hangulatban vagyunk, kedd éjszaka pedig a Mikulással is találkoztunk. Mind a Facebook oldalunk, mind a blog karácsonyi, ünnepi témába borult. Minden nap nyílnak az adventi kalendárium ablakocskái. Írtunk már nektek a stresszmentes karácsonyról, az adventi koszorúkról és naptárakról, most pedig abban segítünk ötletet adni, hogy idén milyen díszbe öltöztesd karácsonyfádat. Szerintem általában két csoportot különböztetünk meg ebben a témában. Vannak akik egyszer megvették a díszeket, és azóta az évről évre előkerül, és vannak, akik minden decemberben az aktuális divattrendnek megfelelően új díszeket vásárolnak, és más színbe öltöztetik a lakást. Nagyon mélyen bele lehetne menni milyen típusok és árnyalatok vannak, de én most leegyszerűsítve 5 típust mutatok be nektek.

Fehér

feher

A kedvencemmel kezdem, a csodálatos, megunhatatlan fehérrel, ami mellett minden szín jól mutat, otthonos, elegáns, szóval tökéletes. Nálunk otthon is nagyon domináns ez a szín. Manapság sok helyen látunk havas műfenyőt, ez egy jó alapja lehet a fehér karácsonynak. Ha már hó nem esik, legalább az otthonunkba teremtsük meg ezt a hangulatot.

 

Türkiz

turkiz

A türkizt legtöbbször ezüsttel párosítják, kicsit merész, nekem hideg, de gyönyörű dekorációkat lehet alkotni hozzá. Mivel a lakberendezésbe is betört ez a szín, így könnyen vásárolhatunk hozzá plédet, párnahuzatot, kis tálkákat, képkeretet, hogy ne csak a karácsonyfánk tündököljön az általunk választott színben, hanem a lakás többi része is.

 

Natúr

natur

Második nagy kedvencem. Az ereje a természetes anyagokban és a kézzel készült díszekben van. Fakorong, toboz, ággömbök, zsákvászon anyag…és minden, amit a legegyszerűbben be tudunk szerezni és meg tudunk csinálni pár könnyű mozdulattal. Nagy melegséget hoz egy ilyen sarok a lakásban.

 

Zsúfolt

zsufolt

A zsúfolt szó kivételesen nem pejoratív, hanem pozitív értelemben szerepel listámban. Volt egy időszak, mikor karácsonyfa dekoráció terén is a minimált helyeztük (vagy helyezték a “nagyok”) előtérbe, most viszont átlendültünk a ló másik oldalára, mindent fel a fára amit csak találunk otthon. (Kis túlzással.) Színben legalább harmonizáljanak, de szinte ki sem kell látsszon a fa a sok dísztől. A lakást is lehet agyondíszíteni, nekem kicsit sok, de képeken nagyon tetszik, főleg a bal alsó képen lévő “zsúfoltság”.

 

Piros-arany

piros

A végére hagytam a klasszikust. Nekem erről mindig az amerikai karácsonyos filmek jutnak eszembe, főleg a Reszkessetek betörők! 🙂 Mostanában közelebb áll hozzám csak az arany, a pirosat kicsit háttérbe szorítottam. Viszont szerintem még mindig ez a nemes szín tükrözi legjobban a tökéletes ünnepi hangulatot, és a legtöbb családban a piros szín dominál.

 

Nagyon sok képet átnéztem mielőtt nekiláttam ennek a cikknek, és megmondom őszintén a többi sajnos nem jött nálam számításba. Volt olyan amire nem lehetett egy színt ráhúzni, nem volt egy egység, csak a fa meg a díszek. Aztán láttam lilát, de nagyon nem tetszett, így elnézést azoktól, akik imádják a lila díszeket a karácsonyfán. Amit még kigondoltam az a csak ezüst díszítés, de konkrétan ilyen képet nem találtam.

Én már nagyon várom, hogy díszíthessem a fánkat, pedig addig még nagyon sok minden fog történni velem. Nekünk általában 3 karácsonyfánk van. Egyet feldíszítünk Balázzsal 22-én este az otthonunkban, egyet anyukámékkal Szenteste, egy pedig már feldíszítve vár minket Balázs szüleinél 25-én. Nálatok hogy szokott lenni? Ti is ennyit utaztok? Vagy inkább ti hívjátok össze a családot?

Végül pedig a tavalyi, első közös fánkkal búcsúzom, nagyon jó karácsonyi készülődést kívánok, puszi,

Detty

943888_10207345763034805_2736129233465676495_n

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük