Ezektől a divathóbortoktól búcsúzunk idén

posted in: divat | 0

Vannak olyan trendek, amiket érdemes megtartani az új évben, és vannak olyanok, amiket alig várunk, hogy lecsengjenek. Idén több trendtől is búcsúzunk, talán túl soktól is, ami nem meglepő a felgyorsult divatiparban. Jóformán követni sem tudjuk már az éppen aktuális divathóbortokat. Tudtátok, hogy a korábbi 2 szezon (tavasz–nyár és ősz–tél) helyett, ma már 52 kollekciót dobnak piacra évente? Elképesztő ugye? Úgyhogy teljesen érthető, ha néha ti is eltévedtek a divatvilág kusza mezején. Mai bejegyzésemben jöjjön pár olyan leáldozó divatirányzat, amik erejüket vesztették az új szezonban, de korábban én is viseltem.

  • Hímzés

Amilyen nehezen indult nálam, olyan gyorsan lopta be magát a szívembe. De azért óvatosan bántam vele, pár kiegészítőt leszámítva nem halmoztam fel őket a gardróbban. Viszont a hímzett farmerekkel olyan rég szemezek, hogy pár hete vettem egyet a nagy leárazások kezdetekor, arról nem mondok le egy darabig. 🙂

  • Karcsúsított kabát és usánka

Ha őszinte akarok lenni, már 2017-ben sem volt divat, átvették az uralmat az egyenes szabású gyapjúkabátok és a barettek, amikről ITT írtam.

  • Mintás harisnya

Elég csak felmennünk a Calzedonia weboldalára és azonnal képbe kerülünk az aktuális trendekkel. A színes mintás, virágos harisnyákat felváltották a longuettek, a tüll és a necc harisnyák. Ezekből is láthattatok már tőlem egy-egy mintát korábbi outfit posztokban ITT és ITT.

  • Szakadt farmer

Úgy tűnik leáldozott az “úgy nézel ki, mint aki átesett a kerítésen” módinak, bár én igazán imádtam. Magassarkúval, sportcipővel, bakanccsal, blézerrel, inggel, pólóval, bőrkabáttal, igazi jolly joker volt. Kíváncsi vagyok a 2018-as utódjára.

  • Puha clutch

A puha falú kis partitáskák helyett kirobbanó örömmel üdvözöltem a boltok polcain a merev doboztáskákat, amik többnyire szögletesek és a szivárvány minden színében pompáznak. Az első áldozatom egy babarózsaszín gyöngyös darab volt arany lánccal, amit nemsokára láthattok egy outfit posztban. Viszont a következő darab is ki van nézve, ami egy türkizzöld az Orsay webshopjából.

  • Espadrilles

Újabb darab, aminek búcsúja a “nem bánom” kategóriába került. Nem igazán volt kényelmes nekem egyik darab sem, könnyen elgyengült az anyag, kitágult, majd kijárt belőlük a lábam. Arról ne is beszéljünk, ha váratlanul eleredt az eső.

  • Állatminta

Tipikus vonulat, ami folyton jön és megy. Régebben volt egy párducmintás magassarkúm, amit azóta háromszor is elővehettem volna már, ha nem adom el az első alkalommal, amikor kivonult a divatból. 2018-ban egyelőre úgy tűnik nem találkozunk a kígyó és párducmintákkal sem cipőkön, sem táskákon.

Van amit nagyon szerettetek ezek közül és sajnálni fogjátok? Mivel egészítenétek ki a listát?

Puszi,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük