Ezt a 20 adventi koszorút neked is látnod kell!

posted in: DIY | 0
Már csak pár nap és elkezdődik az advent, vasárnap már meg is gyújthatjuk az első gyertyát. Nekem annyira hamar eljött, hogy csak kapkodtam a fejemet, amikor minden üzlet karácsonyi díszbe öltözött. Még meg sem kaptuk az esküvői videót és még látszik a fürdőruha nyoma a nászút után és máris az ajándéklistámat kellett írnom. Tavaly nagyon szerettétek az Utolsó pillanatos adventi koszorú ötleteket, így idén is hozok nektek pár ötletet, ha még nem vásároltátok volna meg hozzá a kellékeket, hogy vasárnap meggyújthassuk rajta az első gyertyát. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt a karácsonyra készülve. A négy gyertya más-más jelentéssel bír: az első a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, a negyedik a szeretet. A szeretetet pedig idén pont Szenteste gyújtjuk meg, amitől még nagyobb jelentősége van az egésznek, hisz akkor már együtt a család, lemegy rólunk az év végi hajtás és csak nézzük egymást, örülünk a találkozásnak, az otthon melegének és szívünk megtelik szeretettel. Én nagyon-nagyon várom már, kemény év van mögöttünk, mind negatív mind pozitív dolgokban elég erőteljes volt az utóbbi egy év. De semmi más nem számít, ha egyszer csak odaérünk a családhoz és megöleljük egymást, biztosítva őket jelenlétünkkel, szeretetünkkel.

De milyen koszsorút válasszunk idén? Nagyon sok üzlet értékesít kész koszorúkat, de én még mindig a kézzel készült híve vagyok. Ehhez a döntéshez nyújtunk most segítséget.

Natúr

Nagyon divatos most a natúr, mind koszorúban, mind díszítésben, mind lakásdekorációban. A koszorú alapja fa és fehér vagy világos színű gyertyák helyezkednek el rajta, minimális plusz kiegészítővel.

Fakorongot már virágpiacon, de virágüzletekben is tudtok szerezni, illetve a hobbi boltok (pl. a Westendben) is nagy segítségetekre lehetnek. 4 szeg (vagy szög?), egy kis kalapács és már stabilak is a gyertyák. Kedvünkre díszíthetjük a szabadon maradt fa felületet.

Rendhagyó

Sejthettétek, hogy ez lesz, hisz egy listámból sem marad ki a rendhagyó alcím. 🙂 Különösen közel állnak hozzám ezek az ‘újhullámos’ adventi gyertyák. Közük sincs már a koszorú alaphoz, pont ez teszi egyedivé őket.

Kötött

Három éve próbálkoztam először vele, sajnos elég ronda vége lett. Szétvágtam egy kardigánt, ragadt minden és kilátszottak a külső varrások. Úgyhogy nekem ez egy magasabb szint, de továbbra is nagyon tetszenek, olyan otthonos melegséget árasztanak, jó rájuk nézni. A gyertyákkal viszont vigyázni kell, nehogy leégjenek és lángra kapjon az anyag.

Szőrmés

Új őrület! Picit már túlzás talán, illetve nem is láttam mostanában sehol szőrme anyagot, főleg nem ilyen picikét. A jobb szélső mókusos különösen édes, de szerintem ezt jobb profikra bízni. Nem túl bizalomgerjesztő egy ragacsos szőrme koszorú.

Kreatív

Az első személyes kedvencem a felborított számokkal. Annyira egyszerű és ötletes, kár, hogy nem nekem jutott először eszembe. A másik kettő pedig könnyű, akár gyerekekkel és elkészíthető és igen pénztárcabarát.

Színes

Talán ezekből van idén is a legkevesebb. Rózsaszínt láttam egyedül üzletekben, illetve a Laura Virág Facebook oldalán. Mégis aki jobban kedveli a hagyományos díszítést, a hosszú, színes gyertyákat, különleges koszorúkat alkothat magának.

És akkor nézzük velem mit történt az utóbbi években koszorú terén. Hála az Instagramnak minden adat előhívható korábbról, így íme az elmúlt évek koszorúi:

Bevallom őszintén, majdnem elsírtam magam, mikor megláttam ezeket, egyik bénább, mint  a másik. 😀 De akkor biztosan tetszettek valamiért. (De vajon miért?) Ezek közül mégiscsak ez a kis kötött a legjobb, amiről az előbb írtam, hogy milyen ronda lett. Idén azt hiszem picit jobban sikerült a koszorúm, ami nem is koszorú. Aztán jövőre majd ezen is jót nevetek, hogy mit hittem? 😀 Mindössze 3 dolgot használtam fel hozzá. Mohát a hobbi boltból (500 Ft), a tálcát, amit a mETRO-ban vettem 1.000 Ft-ért és az előre megszámozott gyertyákat az IKEA-ból (tudom ez csalás, de olyan szépek). A tobozok (amiket a KIK-ben vettem 230 Ft-ért) átkerültek egy rose gold kosárkába, jelentem ott is gyönyörűek.

Aztán nagyjából 1 perc múlva ez lett belőle:

Mondanám, hogy mit sem törődtem ezzel, de ez nem lenne igaz. Nagyon sok inspirációt végiggörgettem, mérlegeltem a lehetőségeket és hogy mi mennyibe kerül. Hová tudok elmenni és mikor az alkatrészekért. Aztán ez lett belőle. Én imádom, pont illik a hangulatomhoz, a lakáshoz és a többi kiegészítőhöz is a nappaliban. 🙂

Mit gondoltok? Nektek idén mi lett (vagy lesz) a befutó? Facebook posztban mutassátok meg, inspiráljuk egymást. 🙂

 

Szép estét,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük