Felejtsd el a kalapot, jön a sikkes barett!

posted in: divat, Outfit | 0

A múlt héten fekete bakancs-lázban égtem, most pedig a barett van porondon. Azért azt hozzátenném, én még svájci sapka néven ismerem, de jó, legyen akkor barett. 🙂 Ez tipikusan az a darab, ami bár a fület nem védi, mégis olyan bájos, hogy kár lenne kihagyni az őszi (lassan téli) beszerzések közül. Sokszor írtam már róla, hogy nem vagyok híve a vad vásárlásoknak és általában nem is hagyom, hogy “elvigyen a divat”. Igyekszem tudatos vásárló lenni, májustól júliusig például egyáltalán nem vásároltam ruhát, cipőt és kiegészítőket, így teljesítettem a kihívást, amit magammal szemben tűztem ki. Mikor beköszönt egy új évszak, sokkal inkább szeretem apróbb kiegészítőkkel feldobni előző szezonos ruháimat. Mai posztomban megmutatom a legszebb baretteket, amivel tavalyi szövetkabátodat újjá varázsolhatod, főleg ha még gyönyörű, színben hozzá illő, új ékszerekkel variálod. Ezekből mutatok most nektek párat, természetesen a Rossetti Bizsu kínálatából válogatva.

 

 

Amikor ezt a hímzett barettet megláttam az Orsayban, tudtam, nekem is be kell szereznem egyet az idei szezonra. Gyönyörű a kidolgozása, és különösen tetszik, hogy van benne szín, egy kék, hosszú fülbevaló még jobban kiemeli a mintáját. Ugyanezt a fülbevalót piros színben láthattátok rajtam már a kedvenc karácsonyi sálammal ITT.

Az Orsay márkaüzleteiben fellelhető ez a királykék svájci sapka is, korábban sosem vásároltam náluk, de az utóbbi időben sokat változott a stílus, amit képviselnek. (Vagy én lettem öregebb. :D) A barett 3.495 Ft és a kéken kívül fekete színben is megtaláljátok. Gyönyörű sárga lyukacsos sállal és elegáns fülbevalóval a legszürkébb napokat is feldobhatod.

Idén talán picit háttérbe szorult a bordó szín, az üzletek polcai megteltek pink és rózsaszín ruhákkal, de nekem a burgundi szín akkor is az igazi ősz. Haladó szint, ha a pulcsinkat hangoljuk össze a barettel, de egy édes kendővel a nyakba és egy visszafogott, díszes fülbevalóval a franciák stílusát érezhetjük magunkénak.

A rózsaszínű télikabátomhoz ez a szürke sapka menne a legjobban, a gyöngyös díszítésért pedig teljesen odavagyok. Ezt kértem a Jézuskától, remélem ő is ismeri a MOHITO márkaüzletét. 🙂 Gyöngyös sapkához gyöngyös fülbevaló dukál, és egy vibráló tűzpiros, puha, kötött sál teszi fel a pontot az i-re. Melyik fekete, szürke vagy barna kabátot ne tenne divatossá, sikkessé ez az összeállítás?!

Ha szereted az arisztokratikus megjelenési formát, ez a bársony Zara barett a legjobb barátod lesz. Feltűnő, rojtos fülbevaló, élénk színű gyűrű és indulhat az évzáró mulatság.

Ráadásként pedig egy olyan megoldást hoztam, amivel akár – szezon végére – már megunt barettedet, vagy korábbi szezonos, egyszerű sapkáidat dobhatod fel. Ez pedig a bross. A szó hallatán talán azt gondolnánk nagymamáink hordták ezeket a díszes kitűzőket, ami igaz is, viszont idén újra teret kapnak. Most a sapkánkon homlok részen viseljük, ami az egész megjelenésünknek egy elegáns külsőt kölcsönöz. A Rossetti Bizsu kínálatában gyönyörűbbnél gyönyörűbb kitűzőket találtok már 590 Ft-tól, egy kattintással az összeset megnézhetitek ITT.

Mit gondoltok? Kipróbáljátok idén az új sapkatrendet?

Puszi,

Detty

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük