Illat és ékszer

posted in: divat, szépségápolás | 0

Sziasztok,

ma ismét egy új téma, olyan, amiről még nem írtam nektek. Ez pedig az illat. Imádom az illatokat, természetesen a jó illatokat. Olyan erővel bírnak, mint semmi más. Sokszor előfordul, hogy megérzek egy illatot, az utcán, a plázában, egy buliban és olyan régi emlékeket idéz fel, amire már nem is emlékeztem. Korábban, mikor barátkoztam a parfümökkel mindig különös kíváncsisággal töltött el, hogy ugyanaz az illat mennyire máshogy hat különböző embereken. Hogy hogyan épül fel egy parfüm illata biztos sokatok számra ismert. A fejillat az első, amit érzünk, amikor egy parfümből kifújunk. Ez az az illat, ami alapján az első benyomást tesszük és sokszor ez alapján eldöntjük, hogy milyen illatot választunk, holott a parfümök fejillata fél, maximum egy óráig érezhető. Ha pedig ajándékba vesszük valakinek, akkor nem is a valóságot adja vissza, hiszen mindenkinek más a bőrével érintkezve. A szívillat fél óra alatt bontakozik ki, a hatása pedig a legintenzívebb. Parfümtől függően 2-3 óráig lehet érezni és általánosan ezen illat alapján kategorizálják be a parfümöt a gyártók. Ez az illat adja a parfüm esszenciáját, karakterét, szívét, a választáskor erre már lehet hagyatkozni. Ha valaki azt állítja ez a kedvenc illata, akkor a szívillat alapján állítja. Az alapillat kibontakozása nagyon változó. Van amikor kezdettől fogva elkísér, de van hogy csak 2-3 óra múlva jelentkezik. A parfümöknek ez az az illata, ami a legtovább akár nap végéig is megmarad. Bár ezt ha gyakran használunk egy parfümöt, mi magunkon már nem érezzük. Extrém esetekben pedig akár fürdés után is érezhető marad, mint például a Chanel No.5, Lancome La Vie Belle vagy épp a Bvlgari Man in Black.

Nekem most 4 parfümöm van. Egy örök szerelem a Lancome Hypnose. Nagyon régi kedvencem, majd volt idő, hogy egyáltalán nem használtam. Pár éve viszont újra szert tettem egyre, és több ismerősöm megjegyezte, hogy ez a Detty illat. Nyilván sok mindenki használ ilyet, de ahogy fentebb is írtam mindenkin más és más. Mivel elég erős parfümről van szó általában bulikban vagy esti programok alkalmával használom. Van egy másik szintén nagyon erős illatú, az YSL Manifesto. Pár éve nagyon beleszerettem, de az idő múlásával lankadt az érdeklődésem, így már csak néha, különleges alkalmakkor fújom magamra. (Szerencsére a napokban fog elfogyni, így újra lehetőségem van váltani.) Van egy klasszikus Chanel – Coco Mademoiselle. Ezt az irodában tartom, és ha munka utén megyek valahová ezzel frissítem fel magam. Korábban volt egy ismerősöm, aki mindig ezzel volt befújva és annyira, de annyira tetszett rajta, viszont őszintén szólva magamon egyáltalán nem olyan. Egyébként azóta is ő jut erről az illatról eszembe akarva akaratlanul. A negyedik pedig nem is egy parfüm, hanem egy parfum deodorant natural spray. Ez még egy korábbi Pixiboxban volt, nem én választottam, de nagyon könnyed, laza illata van, igazi mindennapos használatra való, így reggel ha csak dolgozni indulok ezt szoktam használni. Elég hamar el is illan, de nem is bánom, munka közben nem szeretem ha erős illatok lengene körül.

Most kiválasztottam 3 parfümöt (szándékosan eltérőeket attól, amik nekem vannak), és színben, stílusban hozzá illő ruhákkal és ékszerekkel ábrázoltam. Sokan évszakonként is külön parfümöt használnak, illetve most olvastam róla, hogy bizonyos ruhákhoz és eseményekhez is különböző illatok dukálnak. (Csak bírja a pénztárcánk. :D) Persze ennél sokkal, de sokkal több stílust tudtam volna hozni, annyi szín és forma létezik már a piacon (én a notino.hu weboldalán kutakodtam), hogy képtelenség fejben tartani őket.

#1 – Az éjszaka királynője

A fent is említett tipikus éjszakai, bulizós, domináns illat, mely köszönhető a vaníliának, a szantálfának és a pacsulinak köszönhető.

Parfüm: CHANELCoco Noir >>> shop

#2 – Nagyvárosi díva

Vagány, mégis nőies, a piros és az ezüst házassága. Bár most éppen nem a piros az idei nyár színe, szerintem ez a szín sosem megy ki a divatból, ahogyan a vörös rúzs sem.

Parfüm: Ariana Grande Sweet Like Candy >>> shop

 

#3 – Párizsi lány

Öltözködési stílusban nem tartom magam egy finom, édi bédi, rózsaszín lánynak, de ahogy az utóbbi outfit posztokban is láthattátok egyre jobban megszeretem ezt a színt és nem félek használni. Ez az YSL illat a benne lévő eper, körte, mandarin, bergamott és málna eszenciával tényleg Párizsba repít minket egy pillanatra. Ha behunyjuk a szemünket fodros szoknyában pörgünk az Eiffel torony alatt és virágszirmokat szórunk a levegőbe. Ugye kiszúrtátok ezt a különleges párizsi ékszerszettet?

Parfüm: YVES SAINT LAURENT Mon Paris >>> shop

Nektek melyik a kedven illatotok? Melyik az amelyik mindig beválik? Ami mindig kéznél van. Írjátok meg kommentben, nagyon kíváncsi vagyok és pedig ha elfogy az YSL szaglászó túrára indulok valamelyik drogériába.

A képeken szereplő gyönyörű ékszereket a Rossetti Bizsu weboldalán találjátok a szokásos szuper árakon >>> shop

Puszi,

Detty

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük