Ilyen a tökéletes őszi smink

posted in: Egyéb | 0

IMG_1861Sziasztok,

a blog egy éves fennállása óta nem esett még szó a sminkekről, úgyhogy azt hiszem épp itt az ideje. Nem vagyok egy őrült sminkelős, nyáron BB krém-szempillaspirál-szájfény, télen alapozó-szempillaspirál-szemhéjtus-rúzs. Annyira nem bonyolult. Viszont az outfit fotózásokra el kellett kezdenem magam erősebben és kicsit több fantáziával sminkelnem. Nem tagadom még csak most barátkozok a kontúrpalettával és az árnyékolás rejtelmeivel. Rengeteget segítenek a szépségblogok videói, képei, nagyon sokat tanultam már belőlük. Így a mai blogposztban inkább az árnyalatokról, színekről és trükkökről írok neked, nem pedig a technikáról. De hiányosságomat pótolva a cikk végén egy szuper natúr smink videót találsz, én odavagyok érte, könnyen elsajátítható és gyönyörű a végeredmény.

Most, hogy beköszöntött az ősz nem csak a ruhatárunk változik, hanem sminkek terén is új korszak következik. Ezt jóval kevesebben követik nyomon, mint a ruha trendeket, szerintem sokan örülnek, ha találnak egy pár színt ami illik az arcformájukhoz, illetve a hajszínükhöz. Ennek ellenére mégis mindig érdemes figyelemmel kísérni az új smink trendeket, ugyanis nagyon inspirálóak tudnak lenni. Míg nyáron a friss, légies, üde smink a nyerő leheletnyi alapozóval, addig az ősz és tél egy erősebb sminket hoz magával. És nem csak azért mert arcunk kifakul a nyári barnulás után. És hogy mik lesznek idén a legütősebb áranyalatok? A derűskék, a rózsakvarc, a szürkéslila, a barack, a jegeskávé, a fiestapiros, a kagylóhéj, a petrolkék, a zöld villanás és a boglárkasárga.

IMG_1859

Persze azt gondolom, hogy nagyon jópofák ezek a fantázianevek, de ezek is csak a jól ismert színek egy-egy apró árnyalatváltozással. Vagy ha tévedek, akkor valaki segítsen melyik szín a ‘zöld villanás’? 😀 Így ma én inkább a nude-ról, a pirosról, a narancsról, az áfonyáról, az aranyról, a bordóról és a barnáról fogok részletesebben írni, amik mind mind az őszt idézik és imádjuk őket.

IMG_1860

Van ami nem változik, például a nude, hiszen a természetesség soha nem megy ki a divatból. Ősszel ezt arannyal és barnával kombinálva tökéletesíthetjük. Az arany szín különleges csillogást ad a szemnek. Ha esti smink készül tegyünk alá egy sötétebb alapszínt, így látványosabb lesz, mégis természetes marad. Ezt a sminket a bronzosító púder teheti még tökéletesebbé.

IMG_1854

Piros, ami szintén nem hiányozhat a palettából. Tegnap pont a manikűrösöm mesélte, hogy a piros szín a körmön kivétel nélkül mindenkinek bejön. Azt mesélte az elmúlt egy héten kent felnyírt hajú lánynak, középkorú hölgynek, irodistának, középiskolásnak, raszta hajú nőnek. Tényleg mindenkin és mindenhol megállja a helyét. Szemhéjon azért érdekesen nézne ki (bár láttam az idei katalógusokban pár kék szemű szépséget akiknek fantasztikusan állt), de rúzsként ugyanaz a helyzet, mint a körmökön. Örök. A pirosnak is rengeteg árnyalata van már piacon, de én arra az igazi Ferrari pirosra gondolok. Ugye tudjátok?

IMG_1858

Az áfonya szín az aktuális kedvencem, annyira izgalmas ez a szín, ruhák terén is nagyon szeretem. A rúzsokban dominál a legjobban, de szuper áfonya színű szemhéjpúderek is léteznek. Ezeknél az erős színeknél nagyon fontos, hogy rúzsozás előtt ne felejtsünk el kontúrozni, így még egyenletesebb lesz az összhatás.

IMG_1857 IMG_1856

A csillámokkal szerintem nem lepek meg senkit, újra itt van köztünk, most a barnás, rózsás tónusokkal keverve, igazából csak kiemelésre használva. A csillámos szemhéjpúderek közül is kiemelném a rossettot és az ezüstöt, próbáljátok ki őket!

IMG_1855 IMG_1853 IMG_1852

Abszolút kedvenceim a füstös szemek. Ez a technika telitalálat volt a smink világában, évek óta nem lankad az érdeklődés. Mindig picit más, kicsit alakul, de a lényeg megmarad: a csábító cicás, füstös szemek. Természetesen ez alkalmi smink, estére, buliba, rendezvényre, az irodában furán néznének rám, ha egyik reggel így jelennék meg. 🙂 Ami még szuper benne, hogy szinte minden szemformához és hajszínhez illik. És a lenti képen ezzel a burgundi rúzzsal…csillagos ötös.

IMG_1851

A narancs szín is tipikus őszi, bár én nem vagyok kibékülve vele. Sosem szerettem, még egy ruhaneműt sem tudnék felmutatni, ami ilyen színben pompázik nemhogy sminket. Talán egy régi narancs színű rúzsom van, megvettem de rá kellett jönnöm szörnyen áll. Ettől függetlenül sokan imádják persze, így nem maradhatott ki a sorból. Szemhéjpúderként, rúzsként és arcpírként egyaránt használható a szín, előtte kis kísérletezést kíván, hisz elég élénk, illetve rengeteg árnyalata van.

IMG_1850 IMG_1849

Ami a tökéletes sminkeléshez nagyon fontos: 

  • Mindig alaposan letisztított bőrrel feküdj le

  • Heti egyszer használj bőrradírt (hiába van ráírva a bőrradírra, hogy minden napos használatra)

  • Ne felejtsd el a szemkörnyékedet és az ajkadat is külön termékkel ápolni, főleg ősszel amikor kifújja a szél és sokkal szárazabb lesz

  • Igyál mindeközben sok vizet. És hogy mennyi az annyi? Ezen a linken ki tudod számolni neked mennyi vízre van szükséged naponta ahhoz, hogy bőröd ne szomjazzon.

 

Végezetül pedig a cikk elején beígért szuper sminkvideó, ami néhány megnézés után a hasznunkra válhat. 🙂

 

Puszi, Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük