Irány a fesztivál a magyar divattervezők alkotásaiban

posted in: divat | 0

Sziasztok,

egyre több poszt jelenik meg #divatamagyar témában, és én is azt vettem észre, hogy egyre jobban elterjed és egyre többen ismerik a feltörekvő magyar divattervezőket kis hazánkban. Így mai posztomban összekötöttem a fesztiválszezon kihagyhatatlan termékeit (divat témában) és a magyar divattervezők által kreált dolgokat. Remélem sok márka ismerős lesz már nektek, ha nem, akkor pedig látogassatok el weboldalukra, igazán különleges kincsekre bukkanhattok.

Kép: @erzsoszalon

#1 – 2017-es határidőnapló

A fesztiválok észbentartásásra kötelező beszerezni egy szuper határidőnaplót. Én amúgy is rajongok értük, nap, mint nap használom. Sajnos az enyém megvétele után fedeztem fel DOT for You kézi kötésű, Irka határidőnaplóját.

A tervezőről: Baglyas Erika 2015-ben alapította a DOT for You design brandet, melynek fő profilja egyedi, kis szériás határidőnaplók, noteszek, jegyzet- és vázlatfüzetek (a későbbiekben művészeti albumok, könyvek) tervezése és kivitelezése.

#2 – Hátizsák

Már tavaly is nagyon szemeztem egy Zoe Phobic hátizsákkal. A magyar divatmárka évek óta jelen van a hazai és immár nemzetközi piacon. A hátizsákok pedig elengedhetetlen kellékei az idei fesztiváloknak (is).

A tervező, a tehetséges Szimon Ágó idén nyárra is gyönyörű táskákat álmodott és készített nekünk, melyek között biztosak vagyunk, hogy mindenki megtalálja majd a stílusának és ízlésének megfelelőt.

#3 – Csuklóra rögzíthető pénztárca

A Timarcs volt az első olyan magyar márka, akinek meghívást kaptam a bemutatójára. A fesztiválok idejére egy nagyon praktikus és egyben trendi csukló pénztárcát választottam tőle. Így biztos, hogy nem hagyod el a pénzed és a megjelenésed is egyedi lesz.

A tervező, Osztos Tímea Mária, a Timarcs pedig maga a 21. század. Kényelmes pamut, elasztikus anyagok jellemzik kollekcióit, amik 24 órán át komfortot biztosítanak.  A nagyvárosi kozmopolita rohanó ember öltözéke: edzőcipő és nagy mozgásteret adó kényelmi darabok, a rohanó, bringás, tömegközlekedős city life-hoz. Nélkülöz mindent ami „klasszikusan nőies”. Inkább egyfajta futurista életérzést sugall.

#4 – Fürdőruha

Idén figyeltem fel először a márkára, ugyanis több bloggeren köszöntek vissza a kreatív darabok, így kicsit jobban utánaolvastam. Fürdőruha nélkül fesztiválra? Na még mit nem!

A PELSO-t 2012-ben hozta létre a márka mögött álló magyar csapat. A hazai meghódítása után májustól már az amerikai piacon is debütálnak a 100%-ban egyedi termékek. Mészáros Angélával, a márka tervezőjével, Bálint Attila pedig a kreatív vezető. Érdemes megnézni a többi szuper terméket is ITT.

#5 – Kulcstartó

Ahányszor meglátom ezeket az édes tacskós kulcstartókat, eszembe jut a barátnőm kis tacskója, aki sajnos már nem él, de mindig nagyon-nagy szeretettel gondolunk rá. A JUDIT TAKÁCS márkát régóta nyomon követem (mióta az Open Showroomban találhatóak meg a termékei), gyönyörű neszesszereket, táskákat és kulcstartókat találtok webshopjában.

A tervezőről: Takács Judit a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett fiatal, magyar textiltervező. Tárgyaira könnyen felismerhető, egyedi design jellemző, melyet a minőségi anyaghasználat, a karakteres és letisztult formaalkotás, illetve a feltűnő és tiszta színek összhangja alkot.

#6 – Ülepes nadrág

Nem vagyok az ülepes nadrágok szerelmese, de nem is magamnak szól ez a cikk. Fesztiválon, amikor este már lehűl a levegő és fontos szempont a kényelem, hű társunk lehet egy Art on Me nadrág.

A tervezőről: Marton Ancsa az Art on Me megálmodója és tervezője. Ruhatervezői tanulmányait 2001-ben fejeztem be, majd ezt követően felsőfokon több szakmát is tanult még (idegenforgalom, újságírás és belsőépítészet). Néhány egyszerű szabású pólóval indult az Art on Me, majd fokozatosan haladt az egyre bonyolultabb fazonok felé. Környezettudatos szemlélete miatt, igyekszik fenntartható módon készült anyagokkal, pl. biopamuttal dolgozni, és fontos számára az is, hogy a ruhadarabok készítésének minden fázisában tekintettel legyen a környezetre.

#7 – Pulcsi

Ha csak 1 napra csábít minket egy-egy fesztivál, akkor is érdemes egy pulcsit a derekunkra kötni, vagy a hátizsákba csúsztatni. Nekem nagyon-nagyon tetszenek ezek a geometrikus unikornist ábrázoló pulcsik. Ha esetleg valaki azt hitte volna a pulcsi unalmas…hát itt az élő példa, hogy nem.

A tervezőről: Fehér Petra 2012-ben alapította a magyarországi székhelyű TRASt, ami egy startup ruházati márka. A termékek gondosan megtervezettek azoknak, akik szeretik a kifinomult, minimális, és a kozmopolita designer darabokat.

#8 – Pénztárca

Az ANNAMARIA PAP márka 2014-ben alakult és a mai napig egyszemélyes vállalkozás, nevét a tervezőről kapta, aki régóta szoros kapcsolatban él a bőrrel, mint anyaggal, már gyermekkorában készített saját tervezésű bőr termékeket, majd később diplomát is szerzett tervezésből.

#9 – Napszemüveg

Az utolsó hazai márka pedig a Concept Eyewear, akiktől egy szuper napszemüveget választottam, szintén nem indulsz el nélküle a fesztiválra (meg úgy általában sehová).

A szemüvegek és a napszemüvegek egy budapesti manufaktúrában készülnek. A márka odafigyel a természetes, környezettudatos anyagok használatára, és igyekeznek minél kevesebb gyártási hulladékot termelni. (Plusz pont.)

Nektek melyik a kedvenc magyar márkátok?

Jó fesztiválozást kívánok Nektek!

Puszi,

Detty

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük