Jön az ősz! Ismerd meg a kendők összes típusát!

posted in: divat | 0

Minap azon gondolkoztam (és az outfit posztban is írtam róla), hogy mit szeretek az őszben. Szegény ősz, valószínűleg a legkevésbé kedvelt évszak, mert közvetlenül a nyár után van és mindenkinek csak az elmúlás jut róla eszébe. Én azért jó pár dolgot a listámon tudhatok, amiktől igazán szeretem ezt a 3 hónapot. Az ősz egyik kedvelt kiegészítője a kendő, mely nem csupán a nyak és a váll hideg elleni védelmét szolgálhatja, de remek lehetőség a szett színesítésére, a stílusos, egyéni megjelenés kialakítására.

Korábbi – általatok kedvelt – cikkek a témában:

De vajon ismerjük minden típusát? A mai cikkünk ebben lesz segítségetekre:

#stola

A stóla talán a legelterjedtebb fajta, főleg az utóbbi időben sokat találkozhatunk velük az üzletek polcain. Ezek általában téglalap alakúak és többször a nyak köré csavarhatóak. Puha, pamut anyagból készülnek, ha lehűl az idő igazi társunk lesz. Abból a rengeteg mintából és színvarázsból, ami a Rossetti Bizsu webáruházában található biztosan ti is találtok őszi kedvenceket.

#negyszogletes

A négyzet alakú kendők már valamivel kötöttebbek. Nehezebb különböző csomózást készíteni velük, mint téglalap alakú társaikkal. Ezek inkább nyakba, illetve fejre valóak. A jobb alsót jól ismerhetitek már, több outfitben viseltem és a lánybúcsúmon is ez volt a megkülönböztető jelünk. A bal felső gyönyörű kendő igazából egy stóla a nagy mérete miatt, viszont ez is négyszögletes, így itt kapott helyet. Plusz a legújabb őszi kollekció darabja, érdemes nagyobb figyelmet szentelni neki.

#selyem

Szintén a stólákhoz tartozik, hiszen téglalap alakúak, viszont finom, selyem anyagból készült. Nem feltétlenül a nyak melegen tartása a fő feladata, inkább szettünk színessé, divatossá tétele. Hosszúságuk miatt ugyanúgy rengetegféleképpen tudjuk magunkra tekerni.

#sal

A sálról már inkább a tél jut eszünkbe, de mivel az utóbbi években kevés az átmenet az ősz és a tél között, így egy bőrkabáttal, sokszor akár a kedvenc téli sálunk is idő előtt felbukkanhat.

#csosal

Őszintén szólva a csősál nem tartozik a kedvenceim közzé, mert szabadon hagyja a nyakat és csak úgy lóg a mellkasomon, de nagyon sok barátnőm például imádja, valószínűleg ők nem annyira fázósak. Színükben ugyanolyan pompázatosak lehetnek, mint a kendők.

Ezeken a típusokon kívül közkedvelt forma még a strandkendő, viszont a nyár elmúlása miatt külön erre most nem térek ki. Persze aki ezután megy még csak nyaralni (mint például én), nekik melegen ajánlom a színes strandkendőket ITT.

Ha ti is kedvelitek a kendőket és megtaláltátok azt a formát, ami hozzátok a legközelebb áll, akkor látogassatok el a Rossetti Bizsu webáruházába és fedezzétek fel az őszi kollekciót ITT.

Puszi,

Detty

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük