La bella Napoli 2/3

posted in: Egyéb | 0

Pár napja voltam Nápolyban mikor nekem szögezték a kérdést: Róma vagy Nápoly? Éppen Nápoly éjszakai fényeiben gyönyörködtünk. Bármennyire is szép volt, Rómát választottam.

received_10209287473252338

Összesen két hetet töltöttem először Nápolyban. Városnézéssel kezdtük. Tömegközlekedést választottuk, így volt alkalmam megtapasztalni egy olaszokkal zsúfolt, igazán zajos buszt. Egymással viccelődtek, a kormányt szidták vagy csak hangosan beszéltek az aznapi menüről. (Utas: „Szegény vagyok, olyan szegény hogy kenyérre sincs pénzem. Sofőr hölgy: „Bezzeg egy üveg borra azért van pénzed.”)

Az első benyomásom az ott elő olaszokról pozitív volt. Az emberek közvetlenek, barátságosak, nagy részük odafigyel a megjelenésére. Nem a legdrágább, márkás ruhákat hordja mindenki, de az aktuális divat és a saját, egyedi stílusuk szerint öltözködnek.  Nem meglepő, hogy imádnak nyugodtan megebédelni, utána kávézni vagy lepihenni. Ez az igazi olasz életérzés. Ebéd időben az üzletek nagy része itt is zárva van, akárcsak Rómában.

 

received_10209123189545348

A város utcáink sétálgatva kihagyhatatlan látványosság a Piazza Dante, amihez közel található a via Port’Alba, telis tele antikvár könyvesboltokkal, és a rengeteg hangszer boltról híres via San Sebastiano.

A város és környéke gyönyörű, temérdek látni való közül választhattam első alkalommal. Városnézés után úgy döntöttünk, hogy korán felkelünk és ellátogatunk Prosida-ra. Gyönyörű, színes, nyugalmat árasztó kis sziget, tele citromfákkal. Csentünk is egy citromot, és az esti teánkat azzal fogyasztottuk el, igazán finom.

received_10209287472012307

Porta di Massa kikötőből 12 euro egy felnőtt jegy, az út körülbelül 40 perc hajóval. Ne hagyjátok ki ha Nápolyban jártok, egy nap bőven elég bejárni az egész szigetet és csodálatos látvány.

received_10209287474052358

Hátra volt még a sok-sok tengerpart, az igazi Pizza, Amalfi, a Vezuv megmászása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük