Legyen eseménydús a gyereknap!

posted in: Egyéb | 0

3babc064ebf514167009dc97fb12b5fc

Hétvégén itt a nemzetközi gyereknap, amit itthon 1931-től ünnepelünk (akkor még gyermekhétnek hívták), 1950 óta viszont már csak egy napig tart és május utolsó vasárnapján tartjuk. Célja, hogy felhívja az emberek, a világ figyelmét a gyermekek jogaira, helyzetére. Akinek gyermeke van felmerül a kérdés vajon kell-e ezt ünnepelni, és ha igen, akkor hogyan?

Sokan ajándékoznak (én például még 30 évesen is kapok Anyukámtól vmi apróságot), de ami még elterjedtebb mostanában, hogy egy olyan programmal lepik meg a szüleik csemetéiket, ami örömmel tölti el őket, és együtt szórakozhat az egész család.

Anyák napja alkalmából ajándéktippeknek szenteltük bejegyzésünket, most pedig élményötleteket adunk, pár alternatívát hogyan ünnepeljük a gyereknapot.

c2edab862fe87fa05159168e32b80c4c

Szülőként előre meg tudjuk tervezni mit csináljunk a hétvégén, próbáljuk összehozni a családot, főleg ha más, hasonló korú gyerekek is vannak. A munkánkat szorítsuk háttérbe ezen a hétvégén, nekünk is jót fog tenni egy kis szórakozás, egy egész hétvége a családdal, gyerekekkel. Mindenképpen olyan programot válasszunk ami a gyerekeknek tetszik, ahol tudjuk, hogy jól éreznék magukat. Előre szóljunk nekik, hogy várják, és meglegyen az ünnepi hangulat.

A teljesség igénye nélkül a programok Budapesten és vidéken:

Millenáris Gyereknap

PlayKID Gyermeknap a Millenárison! Különleges programra számíthatunk a Millenáris Parkban, ahol immár harmadszorra kerül megrendezésre a PlayKID Gyermeknap. A Gyermeknap célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak, több mint száz ingyenes játéklehetőséggel. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőséggel várják.

Bikás Park – Újbuda

A hagyományoknak megfelelően május utolsó vasárnapján reggeltől estig családi vetélkedők, ügyességi játékok és szórakoztató programok várnak a kerületiekre a Bikás parkban. Több helyszínen zajlanak majd az események, benépesülnek a streetball- és kosárlabdapályák, a sátrakban készségfejlesztő játékokat lehet majd kipróbálni, és arcfestés, illetve kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. A mindig népszerű kapura rúgás, falmászás, rekeszépítés és streetball is a nap programjai között szerepel majd, de lesz ugrálóvár és slottingpálya is. A színpadon délelőtt a kicsiknek énekelnek, táncolnak, báboznak, délutánra a nagyobbaknak szóló műsorokat és nyereményjátékot terveznek, este pedig egy igazi sztárfellépő koncertjén tombolhatnak majd a legnagyobbak.

Városliget

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes gyereknapi rendezvénye nem csak a gyerekek számára nyújt kellemes szórakozási lehetőséget, hiszen a gyerekszínpadon fellépő művészek előadásai, a kalandpark, a biztonságos közlekedés fontosságára felhívó gyereksátor mellett a nemzetek utcája, a nőgyógyászati szűrőkamion, a nagykövetségek színpada a szülők számára is kínál hasznos és érdekes programot.

Planetárium

Szombaton rendhagyó programokkal és rendkívüli kedvezményekkel várják a gyerekeket a Planetáriumba. Délelőtt főleg gyerekeknek, fiataloknak szóló műsorokat vetítenek, 16 órától pedig egy különleges zenés csillagászati eladással készülnek. Műsoraik a gyerekek (18 év alattiak) számára ingyenesek, de helyet nekik is előre kell foglalniuk jegyfoglaló rendszerükben. Felnőtt belépő: 1.100 Ft

249

Cifra Palota 

A Művészetek Palotája állandó programsorozata vasárnap hatalmasra nő. Koncertek, meseelőadások, örömtánc három színpadon; bent és kint rengeteg kreatív foglalkozás (kreszpálya, óriás malomtársas, királyi várjáték és sok minden más) vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet.

Vasúttörténeti Park

Nem túlzás azt állítani, hogy minden gyerek szereti a vonatokat. Akik pedig imádják és szívesen ki is próbálnák a közlekedés megannyi fajtáját, formáját, azoknak az interaktív programokkal készülő Vasúttörténeti Parkot ajánljuk. Lehet majd nagymozdonyon utazni, lóvasúton döcögni és csajka sínautón suhanni, az aláfestő zenét a gyerekbulik elengedhetetlen fellépői, Halász Judit és az Alma együttes szolgáltatják.

Bokros Vadnyugati Város
Ez a csodálatos, őrült helyszín Csongrád-Bokroson található, ahol biztosan egy felejthetetlen gyereknapot szerezhetsz csemetédnek. Itt minden játékot a kisgyermekes családok számára fejlesztettek ki, ahol a kicsik egy percet sem fognak unatkozni. Tömény élmény, tömény program és minden érzékszerved kielégül. A gasztro sátorban az igényes és egészséges táplálkozás zászlóvivőivel találkozhattok.
Pécsi Gyereknap

A Szuperhősök sosem unatkoznak, ugye? A Pécsi Gyereknap két helyszínén jobbnál jobb programokat találunk, amivel nem csak a lurkók, de anyu, apu, hugi és bátyó is lefáradnak! Ha szusszannátok egyet, akkor a Hős-Járattal el tudtok menni a Nyugalom-szigetére, a Zsolnay Negyedbe. A részletes programot ITT olvashatjátok!

8f761222f51f3d391dbe6b299881a201

CSANA Zalaegerszeg

Nagy szeretettel várja a családokat szombaton a Napsugár Alapítvány! Az elsóerdei vadászházban 14 órától kezdődnek a programok az indiánok világában. Amiben biztosan részed lesz: kreatív alkotósarok, indiánsátor építése, nyomkereső túra, ugrálóvár kicsiknek, KoroKan masszázs és védőnői tanácsadás. Délután 5 órától a TILINKÓ zenebölcsi tart gitáros foglalkozást, miközben bográcsba készült étel, és sül a palacsinta.

Debreceni Állatkert és Vidámpark

A vidámparki játékgépek és az állatkert lakói egész nap várják a látogatókat: lesz csacsifogat, póni lovagoltatás, állatsimogató, pingvinséta, állatbemutatók, látványetetések. Továbbá a nap folyamán rendőrségi közlekedési és Dekom mentőkutyás bemutatók, portrérajzolás, Helen Doron angol játszóház, Cicavilág játszóház, valamint Lufibohóc biztosít önfeledt szórakozást kedves a vendégeknek. Ezen a napon a belépőjegy a Vidámparkba és a kisvasút 14 év alatti gyermekek számára ingyenes.

5209_17388-allatsimogato-d00005BC8e3102023734c

Az előrejelzések szerint gyönyörű időjárásnak örvendhetünk, így nagyon szép hétvégét kívánok,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük