Őszi arcápolás

posted in: szépségápolás | 0

fullsizerender-19

Sziasztok,

 

mielőtt megijednétek tőlem, ma ismét egy új témával jelentkezem, ami még nem volt a blogon. A divat mellett szerintem nagyon fontos az is, hogy kívülről belülről jól érezzük magunkat a testünkben, és ha ez oké, akkor jöhetnek a szép ruhák és ékszerek. Bizony én betöltöttem már a 30-at, így kicsit megváltoztak a szokásaim is, és sokkal jobban figyelek magamra. Nem tagadom régen a divatmagazinok szépség oldalait szemrebbenés nélkül átlapoztam. Hát ma már nem! 🙂 Minden tippre, praktikára vevő vagyok, amitől szebbnek, egészségesebbnek érezhetem a bőröm. Próbálok a természetes kozmetikumok felé elmenni, persze én is sokszor elcsábulok a drogériák polcain található újabbnál újabb kozmetikumok felé. Úgyhogy jelenleg még vegyesen használom őket. Amit az utóbbi években soha nem hagyok ki, az az évi két arckezelés. Ősszel és tavasszal. Valaki persze ennél sokkal gyakrabban jár, de én úgy érzem ebben a két időszakban van rá a legnagyobb szüksége a bőrömnek. Nem olcsó mulatság, de 30 felett ezt is átértékeli az ember, és szívesebben ad ki olyanra, aminek esetleg csak hosszútávú jótékony hatása van. Emellett nagyon fontos az otthoni arcápolás. Tudom, hogy a csapból is ez folyik, mégis olyan nehéz eligazodni a szépségblogokon, a drogériák polcain, a webáruházakban, mert mindenkinek más és más a bőre, másra van szüksége. Az irodában a lányokkal óriási teszteléseket végzünk, ha valamelyikünk vesz egy új krémet vagy olajat, akkor behozza és mi is kipróbáljuk, így legalább nem kell súlyos ezreseket kiadnunk egy olyan termékért, ami lehet, hogy egyáltalán nem nekünk való. A mai posztban az arcápolási rutinomat fogom bemutatni nektek és azokat a termékeket amiket jelenleg használok. Remélem tudok majd egy két új tippel is szolgálni.

 

1. Tisztítás

A sminkemet micellás arckendővel szoktam lemosni, nagyon szeretem, mert nem pirosodik ki a bőröm, nagyon jó illata van, és tökéletesen eltávolítja a sminket. Hivatalosan langyos vízzel kell átöblíteni az arcot, én sajnos minél hidegebb van annál jobban vágyok a forró vízre, de ez nagyon kiszáríthatja a bőrt. Heti kétszer radírt használok, a Himalaya Herbals termékei most nagy kedvencek nálam. Megfizethető az áruk, és aktív hatóanyag tartalmuk 100%-ban növényi eredetűek. Illetve pár hete bekerültem a Garnier legújabb arctisztítójának 100 tesztelője közé, úgyhogy most gőzerővel tesztelgetek. A többi napon egy szappannal mosom le az arcomat, a Dr. Organic Bio Teafa szappanjával. A tiszta teafa olaj 48 fontos összetevőt tartalmaz, mely gomba és baktériumölő hatással rendelkezik, ezért ha például egy gyulladt pattanás jön ki arcomon ez nagyon szépen letisztítja, fertőtleníti.

kozm1

fullsizerender-16

 

2. Tonizálás

Nagyon sok tonikot kipróbáltam már életem során, de az első pár használat után semmi különöset nem éreztem mikor áttöröltem vele az arcomat. Most, hogy Kínában voltam, találtam egy koreai kozmetikumokkal teli üzletet, és be is szereztem pár különleges terméket, hisz sokat olvastam jótékony hatásukról. Egy aloe verás tonikot és egy kecsketejes arctejet. Egyszerűen imádom őket és tisztítás után felváltva használom attól függően milyennek érzem a bőröm (ha szárazabb akkor tejjel, ha zsírosabb a tonikkal).

kozm2

 

4. Maszk

Maszkra nagyon ritkán van időm, éppen ezért felhalmoztam párat az idők során. Egy régi régi kedvenc ez a fehér japán szaké és rizs lehúzható maszk. Könnyen kenhető, imádom az illatát, pihe puha lesz utána a bőröm, és nem fáj lehúzásnál. Néha jó ha szakítunk időt erre is, például hétvégén nyugalomba egy kis otthoni wellness keretén belül. Bármilyen hihetetlen a lelkünknek is jót tesz.

kozm3

 

5. Hidratálás

És végül a legfontosabb, hogy miután a maszkot lehúzzuk, ne feledjük a hidratáló krémet. Én az egyik Pixiboxomba rejtett Schüssler mélyhidratálót használom fél éve, nekem nagyon bevált, reggelre feltöltődnek az apró ráncaim, és nagyon finom puha tapintású a bőröm. Bár a piros foltokat nem távolítja el, de hát mindent nem tudhat. 🙂 És egy új trükköm is van mostanában, amit hétvégente használok, egy 100%-ban természetes olaj, a sárgarépamagolaj, ami kozmetikai és élelmiszer minőségű. Ráadásul magyar! A tulajdonságai pedig szuperek: erős antioxidáns, fényvédő, bőrlágyító, ránctalanító , késlelteti a bőr öregedési folyamatait, megtartja a vizet a bőrben , rugalmasító, kiváló gyulladáscsökkentő, élénkíti és regenerálja a fakó élettelen fáradt bőrt és előkészíti a bőrt a napozáshoz. Kell ennél több? A színe sárgás és a fejem is az lesz, amikor felkenem, ezért alkalmazom csak hétvégente, amikor van ideje hogy a bőrömbe szívódjon. Utána viszont a béta karotin miatt nagyon szép természetes, egészséges színű lesz az arcom.

fullsizerender-22

Ti milyen arcápolóra esküsztök? Nagyon kíváncsi vagyok, várom hozzászólásban a termékeket. 🙂 És persze nem maradtunk ma sem bizsuk nélkül, a képeken a Rossetti Bizsu gyűrűit viselem és imádom.

 

Ne felejtsétek el vasárnap outfit poszt, addig is nagyon jó hétvégét kívánok,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük