Új őszi divatszínek? Nézz körül először a saját szekrényedben!

posted in: divat | 0

Nem elég, hogy vége a nyárnak és fázunk, jönnek az újabb nehézségek reggel a szekrény előtt állva. Mit vegyek fel? Mi az idei divat egyáltalán? A szekrényem tényleg tele van ósdi ruhákkal? Hogy tudtam tavaly hordani ezt a pulóvert? És még gondolom mindenki hozzá tudna tenni egy-két kérdést. Az utóbbi években próbálok nyitni a tudatos vásárlás felé, ami többé kevésbé sikerül is. Mielőtt szeptember 1-jén berohannék a Plázába és felvásárolnék 2 zsáknyi új, őszi ruhát más terveim vannak. Sajnos eljön az a hétvége (nekem a mostani lesz), amikor már biztosra vehetjük, hogy idén nem lesz szükségünk többet a szalmakalapra, a sarukra, a fánk úszógumira, a lenge nyári felsőkre. Ilyenkor nekiállunk és elcsomagoljuk őket, vagy legalábbis a szekrény hátsó részébe szorítjuk. Itt kezdődik minden. Ha ezt a pakolást picit komolyabban vesszük és több időt szánunk rá, máris tökéletesen át fogjuk látni, miből is dolgozhatunk az új évszakban. Lehet, hogy nyűg és unalmas, nincs kedvünk, de higgyétek el őrült hasznos tud lenni. Egyrészt olyan dolgok kerülnek elő, aminek a létezését már rég elfeledtük, másrészt belebotlunk a tavalyi nagy kedvencekbe és elképedünk, hogyan tudtuk ezt hordani. Érdemes szigorúnak lenni, ami az elmúlt fél évben nem volt rajtunk, annak sajnos mennie kell. (Én ezeket a ruhákat a H&M újrahasznosító ládájába szoktam rakni egy 500 Ft-os kuponért cserébe.) Amikor nagyjából összeállt az az őszi ruhatár, amiket jónak, vagy tűrhetőnek gondolunk az új évszakra, akkor kezdjük megvizsgálni az idei őszt. Mi lesz most a divat? Mi az, ami maradt tavalyról (esetleg korábbról)? Mi az, ami cikinek számít? Mit kell biztosan beszereznünk az új szezonban? Van-e elég harisnyánk, pulóverünk? Van-e melegebb kabátunk? El tudunk-e menni bulizni hidegben? Van-e olyan ruhánk, amiben egy tárgyaláson meg tudunk jelenni? Mindenkinél nyilán más és más kérdések a fontosak az új ruhatár kialakításánál. Aztán jönnek a színek. Ezzel pedig el is érkeztünk az eheti témánkhoz, amivel a Rossetti Bizsu Facebook és Instagram oldalán is foglalkozunk. Mi újság idén az ősz színeivel? A Pantone két színpalettát tervezett az idei őszi szezonra. Egyet a new yorki divathétre, a másikat a londonira. Én ezekből ragadtam ki négyet, amiket be fogok most közelebbről mutatni.

  • Flame Scarlet

Se nem piros, se nem bordó, elég behatározhatatlan színű. Talán a piros és a tégla keveréke. Talán. Nagyon meleg szín, a vér és a tűz színe, de párosítják a veszéllyel, a szerelemmel, és a háborúval is. Nem is tudtam mást választani hozzá, mint egy Zara, óriási, kötött pulcsit. Ha az én ruhatáramban szétnézek, még csak hasonló szín sincs, egy-két kiegészítőt leszámítva. Meglátjuk, idén elnyeri-e a tetszésemet. Kiegészítőkben már könnyebb a dolgunk, a Rossetti Bizsu webáruházban biztosan találsz megfelelő árnyalatot.

  • Tawny Port

Barnásbordósburgundis. 🙂 Korábban a barna, tavaly pedig a burgundi is nagy szerelem volt nálam ősszel, így nem csoda, hogy idén ez lett a kedvencem. Olyannyira, hogy bele is szerettem ebbe a H&M csizmába. Az ősz színeit általában az őszi levelek színei is befolyásolják, pár éve mikor még azt sem tudtam mi az a Pantone, számomra az ősz a piros, a narancs, a barna, a citrom volt. Azért most sem állunk ezektől oly távol. Ez a rojtos nyaklánc is igazi őszi darab, bármilyen egyszínű garbót pillanatok alatt feldob.

  • Shaded Spruce

Jöjjenek a meleg színek után a hidegek. Ezen belül is ez a türkizzöld. Tavalyról egy ilyen színű felsőm van, lehet ezt meg is mutatom nektek a vasárnapi outfit posztban. 😉 Nekem jobban állnak a meleg színek, de nem tudok lemondani a vibráló, hidegekről sem. Arannyal ez a szín telitalálat, engem már a karácsonyfa színére emlékeztet, ezért is választottam hozzá ezt az ünnepi Reserved ruhát és a kedvenc Rossetti Bizsu nyakékemet a weboldalról.

  • Golden Lime

Az összes közül ez a leghidegebb és ez áll a legtávolabb tőlem. Talán behatározni is ezt a legnehezebb. Mocsaras lime. 😀 Alig találtam hasonló színű ruhát a haza webáruházakban, itt több helyen volt árnyalateltérés. Mégis azért hoztam el ma nektek, mert zöld és imádom a zöldet. Én ezzel viszek nyarat az őszbe. Idén nyáron a pálmalevelek, a kaktuszok, az ananászok…mind mind a zöld színt is hordozta, és nagyon örülök, hogy továbbvihetjük az őszbe. A zöld a természet színe. Fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, termékenységet jelent. Az emberi szem számára, a legpihentetőbb szín. Egy ilyen bundás Stradivarius kabátban biztosan nem fogunk fázni, ha pedig csak a kiegészítőkkel szeretnénk divatosak lenni, akkor a Rossetti Bizsu gyöngyös karkötői között biztosan megtaláljátok a megfelelő formát és színt.

Végül ne feledjétek a Rossetti Bizsu szlogenjét, miszerint ‘Mindenki ragyogni akar!’, és ha a szezon elején bizonytalanok vagytok egy-egy színben, kísérletezzetek először csak ékszerekkel. Hamar ki fog derülni jól áll-e a bőrszínetekhez, hajatok színhez, szemetek színéhez az adott árnyalat.

VÉGÜL EGY MEGLEPETÉS!

Szeretnénk megajándékozni a blog hűséges olvasóit egy kuponnal, amit a webáruházban tudtok beváltani:

RB20DETTY

A kupon vasárnapig használható fel az aktuális kínálatból, minden termék 20% kedvezménnyel rendelhető. Ne hagyjátok ki!

Puszi, Detty

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük