Van már programod Halloween éjjelére?

posted in: Egyéb | 0

8b2e0552-13bc-4e54-8a9b-59a235793d00Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Hitük szerint ugyanis ezen a napon tért vissza a földre azoknak a bűnösöknek a lelke, akik az elmúlt esztendőkben haltak meg, és azóta állatok testében “léteztek”. Megfelelő áldozatok bemutatásával ezen a napon engesztelést lehetett szerezni az elhunytaknak, hogy ezáltal átkelhessenek a mennyországba. Kétségtelenül a legismertebb jelképe Halloween-nek a faragott töklámpás. A legtöbb országban ismerik a Halloween ünnepét. Éjjel rémisztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, mulatnak és természetesen töklámpásokat faragnak. Napjainkra már itthon is egyre inkább divatos lett a Mindenszenteket megelőző nap bulizós, játékos hangulata. Főleg a gyermekek kapnak előszeretettel az alkalmon, hogy  boszorkányos és ijesztő ruhákat öltsenek, kivájt tökökből lámpásokat készítsenek. De azt gondolom a játékos felnőttek is kaphatóak egy kis mókára, így ha Halloween bulit tartanál otthon vagy hivatalos vagy egybe, ezek közül mindenképpen be kell szerezned valamit:

 

#1 – Lakberendezés

 

halloween1

Ez a témakör legfőképpen akkor aktuális, ha otthon tartanál bulit a barátaidnak. Ezek az apró lakberendezési tárgyak nagyon fel tudják dobni a lakást, akár gyerekek, akár felnőttek vesznek részt a mulatozásban. Papír lámpások, ijesztő poharak, pókhálós asztalterítő, olyan hangulatot tudsz varázsolni velük pár perc alatt, hogy biztos leesik a vendégek álla. A képen szereplő Halloween termékeket megtaláljátok a Stile Interio polcain vagy a weboldalon, de mostanra tényleg annyira elterjedt ez az ünnepség, hogy nagyon sok helyen megtalálhatóak már a Helloweenhez köthető termékek.

 

#2 – Jelmez, ruha

halloween2

Ha az otthonodat kihagynád a buliból, viszont meghívást kaptál egy félelmetes estére akkor bújj jelmezbe. Ha azt túlzásnak tartod, akkor legalább egy-két ruhadarabon jelenjenek meg a motívumok: halálfej, denevér, csontváz. A H&M kínálatában most a felnőttek és gyerekek is megtalálják a magukhoz illő jelmezt és Halloweeni ruhatárat. Mindenképpen dobd fel viszont valami egyedivel, nehogy ugyanolyan jelmezbe érkezz egy másik meghívottal.

 

#3 – Ékszerek, kiegészítők

halloween3

Ha most nem költenél annyit a partira, akkor is könnyű dolgod van, ey csapásra Halloween üdvöskéje lehetsz ezekkel az apró kiegészítőkkel, hajcsatokkal, hajgumikkal, nyakláncokkal. A kislányokról meg ne is beszéljünk, nálam mindent visz a rózsaszín koronás koponya fülbevaló. A Rossetti Bizsu webáruházában 1.000 Ft alatt tudod feldobni a jelmezed. Te döntesz: ijesztő vagy cuki tökös lány akarsz lenni.

 

#4 – Tökfaragás

img_2408

Ne hagyjátok ki, isteni móka. Nem csak gyerekeknek! A képen az én tavalyi tökömet láthatjátok, az Instagramomról mentettem le. Nagyon hosszadalmas volt megrajzolni, majd kifaragni, de megérte. Imádtam ahogy az előszobában pislákol benne a gyertya. Lementettem egy képet Pinterestről, majd először ceruzával, később alkoholos filccel rajzoltam meg a mintát, utána kezdtem kis késsel kivágni a szeleteket, és kikanalazni a belsejét. Idén nem lesz tököm, mert elutazunk, de aki még nem készített az mindenképpen próbálja ki. Nem fogjátok megbánni.

 

#5 – Főzés

halloween5

Ezeket a sütiket nézzétek meg! Ugye ti is kedvet kaptatok hozzá? Annyira jópofák, és az internet végtelen ötletet kínál. Kis sárga tökfej nyalóka, undorító ujjacskák, rémisztő szellemek, vicsorgó fogak. Egy házibuli nasijaként nem tudsz mellélőni.

 

#6 – Smink

halloweenmakeup

Remélem irtóra megijedtetek. 😀 Erre még én sem voltam igazán felkészülve, életem első Halloween sminkje, és szerintem ahhoz képest egész jól sikerült. Nem kellett rájavítanom, az ötletet az internetről loptam, és kicsit megmásítottam a stílust. Nah meg tönkretettem egy fekete szemceruzát. 😀 Nem annyira félelmetes, kicsit játékos, mégis vad. Semmi más nem szükséges hozzá csak egy fekete szemceruza, egy szemhéjpúder alapozó (ecsetes) és piros rúzs. Igazából imádom!

 

Ti mivel készültök erre az éjszakára? Írjátok meg nekünk, nagyon kíváncsi vagyok.

Jó éjszakát,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük