DIY projekt – Pom pom kreációk a blogon

posted in: DIY | 0

Sziasztok,

ismét sokat törtem a fejem, milyen poszttal rukkoljak elő, ami még nem volt, és ami talán még nekem is új. Múltkor már említettem nektek, hogy a Pepcoban húsvét előtt beszereztem egy csomag pom pomot, különböző méretben és színben, ami 290 Ft volt. Régóta készülök olyan kreatív dolgot bemutatni nektek, amit valóban én készítek. Ehhez persze semmi más nem kell csak idő, és úgy tűnik ez a nap is eljött.

Első dolgom minden ilyen projektnél a Pinterest megnyitása, különböző keresőszavak beírásával. Első körben ezeket találtam, amikbe rögtön beleszerettem.

Majd tovább keresgéltem, és a bemutatni kívánt projektjeim leszűkültek kettőre. Az első – úgymond bemelegítő – pom pom terméknek mindenképpen egy hajba valót szerettem volna. Keresgéltem itthon, és ráakadtam több gumis hajpántra, amik évek óta megvannak, különböző színűek, de egyre ritkábban kerülnek elő. Így nem sajnáltam beáldozni egyet. Elvileg itt is a ragasztópisztolyt kellett volna használnom, de biztosra mentem, így fehér cérnával öltöttem rá a 3 kicsi és 1 nagy bogyót a hajpántra. Még sosem csináltam ilyet, de pofon egyszerű volt, pillanatok alatt kész lett.

Íme! 🙂 A pulcsi miatt ne haragudjatok, megőrülök ettől a hidegtől. Szerintem nagyon cuki lett a pom pom hajpánt. Az is lehet, hogy legközelebb beleveszem egy outfit posztba.

Ez kezdésnek tökéletes volt, mert meg is jött a kedvem, hogy tovább alkossak. A második projekt eggyel nehezebb volt, de tényleg csak eggyel, annak is az oka a ragasztópisztoly, amit most használtam először. Mindenképpen a lakásba szerettem volna valami kreatív, új dolgot, és eszembe jutott, hogy van is otthon már egy kiszáradt ág, amit még egy másik saját készítésű dekor miatt szereztem be. Először le akartam fújni az ágat ezüstre vagy aranyra, sőt, inkább fehérre, de annyira borzalmas idő volt ma, hogy sem festékért nem mentem el, sem a teraszra nem voltam hajlandó kivonulni egy jó fél órára. Így maradt a nyers ág, ahogy a természet megadta. Nem volt koncepció, hogy a színeket milyen sorrendben ragasztom fel az ágra. Ahogy a kezembe akadt. Egy csepp ragasztót nyomtam rá, persze ezt is egyre bátrabban, ahogy a végéhez közeledtem.

Bátortalan kezdésként az elágazásokat töltöttem fel pom pomokkal, úgy gondoltam két ág jobban megfogja majd. De aztán rájöttem nagyon jó a ragasztó és szinte bárhol megragadt pár másodperc alatt.

Ragasztás és a helymegjelölés után jól odanyomkodtam a pom pomot az ághoz, vigyázva el ne törjön.

Egyedül a ragasztóanyag kis szálaira kell utána majd figyelni, érdemes hagyni míg teljesen megszárad és pici ollóval le lehet vagdosni.

Nagyjából fél óra alatt meg is voltam vele. Nem mondom, hogy életem műve ez, meg a kép sem lett a fények miatt a legjobb, de kiindulópontnak nem rossz. Miközben készítettem rengeteg új ötlet eszembe jutott. Most egyelőre az előszobában kapott helyet, de valójában fehér háttér előtt képzelném el egy színes vázában. Jobban nézne ki ugye? Illetve még egy dolog jót tenne neki, ha az ágak rövidebbek és sűrűbbek lennének.

Miközben nézegettem arra is rájöttem, hogy 1 vagy csak 2 szín is elég lenne, nyilván attól függően melyik helyiségben szeretnénk elhelyezni és oda mi illik. Mivel még így is rengeteg kis színes golyócska maradt, tervezem, hogy a kreatív sarkomban lévő képkeretekhez készítek egy girlandot. Nagyon tetszik ezen az inspirációs képen. A kis pom pom könyvjelzőkről meg ne is beszéljünk, bár inkább dekorációként működne, a használatban nem lehet túl praktikus.

Mit szóltok a pom pom projekthez? Ti dolgoztok most valamin? Mi legyen a következő DIY projekt, amit bemutatok a blogon?

 

Puszi,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük