Egy dolgozó nő reggele

posted in: Egyéb | 1

Mielőtt posztot írok nektek, mindig sokat agyalok, hogy mi legyen a központi téma, jövet menet ötleteket gyűjtök, mindig van nálam egy notesz, non stop inspirálódom. Persze van hogy elfogy az ihlet, és olyan is van, hogy nincs a világon annyi idő, hogy mindent leírjak nektek, amit szeretnék. Az utóbbi időben eléggé feltornyosultak a teendőim, így nincs mindig időm előre tervezni, de szerencsére elég jó rögtönöző vagyok. Ma reggel mikor felkeltem magamhoz vettem a kreatív füzetemet, hogy napközben kitaláljam melyik téma illik ma legjobban a blogra, nektek, szívből. De mikor mit sem sejtve kilibbentem reggel a kapun az őszi kabátomban, majd 5 perccel később mikor leszálltam a villamosról a hóviharba, nah akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ma csak és kizárólag a téli kabátokról írhatok nektek, mert semmi más nem foglalkoztat. 😀 A hideggel nagyon sok problémám van, de a legnagyobb az, hogy a csinos és a hideg ellentétei egymásnak. Ugye? Télen valahogy háttérbe szorul a csinos öltözködés, és nem győzünk kötött meleg dolgokba burkolózni, ormótlan bundás csizmákat és hülyén kinéző sapkákat felvenni. Jah és imádom azokat a nőket, sőt irigykedem rájuk, akik ma is előttem tipegtek fekete 20 denes nejlon harisnyába, 10 centis tűsarkú cipőben, élére vasalt nadrágban, begöndörített frizurával, bőrkesztyűben. Láttatok volna engem! 😀 Az alaktalan mamut csizmámban egyensúlyoztam a járdán, a táskámba belesett a hó, a céges telefonom megcsörrent, próbáltam nem eláztatni miközben felveszem, nálam persze se sapka, se kesztyű, de még esernyő sem, a homlokomon folyt le a megolvadt hó, és még volt nálam egy szatyor amiben az ebédemet hoztam. Hát ez történt! A valóság. És nem bánom, dolgozó nő vagyok, nem a körmömet reszelem egész nap és az Instagramot pörgetem, miközben egyik eseménymeghívást a másik után olvasom. Hát én bizony 6.50-kor kelek, 2 átszállással jutok el a munkahelyemre, őrölt nagy stresszben persze, mert reggel az 1-es villamos maga a pokol, a megállótól szinte futok az irodáig, hogy a főnököm előtt érjek be, 9 órát (minimum) bent töltök, majd elintézek pár dolgot a városba, aztán haza cikket írni és képeket szerkeszteni. Szóval nem unatkozom, de az az igazság, hogy imádom, és nem cserélnék senkivel. Visszatérve, ahogy baktattam az iroda felé a (számomra) váratlan hóesésben arra gondoltam ma a csinos téli kabátokról fogok írni nektek, és választok hozzá pár gyönyörű kiegészítőt, így nem csak titeket, hanem magamat is inspirálom arra, hogy ilyen cudar időben is lehetünk csinosak és divatosak.

mon1

Az első választottam egy sima fekete szövetkabátra esett. Vastag fekete harisnyával és óriás, bézs, kötött sállal. Ehhez egy fantasztikus, új choker nyakláncot választottam fém kör alakú szegecsekkel, ami szerintem nagyon dögös, és egy egyszerű csillag alakú fülbevalóval. Bár a nap nem süt, jól áll a napszemüveg is jól mutat a szettel.

mon2

Második választottam a hercegnő káprázatos királykék kabátja. Az őszi/téli szürkeségben egy ilyen kabát nem csak viselőjét deríti jobb kedvre. A Rossetti Bizsu webáruházában nincs olyan szín, amit ne találnátok meg, így ezt a rojtos fülbevalót gondoltam hozzá, amiből nekem is van barack színű és nagyon szeretem, egy visszafogott több soros karkötővel, ami szerintem nagyon illik Katalin hercegnő kifinomult stílusához.

mon3

Abszolút szerelem nálam a pasztell, főleg a rózsaszín. Sajnos én nem büszkélkedhetek ilyen gyönyörű kabáttal, pedig nagyon tetszik. Egy színben passzoló kötött, csősállal védi magát a hidegtől, úgyhogy maradtam a finom színeknél, és egy különleges, nőies, francia hajcsatot találtam ki hozzá egy visszafogott levél nyaklánccal. A hölgy táskájára külön kitérnék egy szóban: IMÁDOM! 🙂

mon4

Örök szürke. Szerintem a legkevésbé megosztó szín. Mindenkinek jól áll és mindenhez illik. Édes ezzel a fehér sapival, de igazából bármilyen színt el tudok hozzá képzelni. Tollas fülbevaló, hogy izgalmas legyen a szett és az egyik kedvenc háromrészes gyűrűm, amit a vasárnapi outfit posztban is láthattatok.

mon5

Azért a fehér, az fehér. Mindig, minden körülmények között. Itt már megjelenik a combcsizma, amivel nagyon szemezek egy hónapja, de még nem mertem bevállalni. Törtfehér szövetkabát, aminek kapucnija is van. Nem tudtam hozzá mást elképzelni, csak világos, visszafogott elegáns ékszert.

mon6

Nagyon tetszik ez a ‘semmi nem illik semmihez’ összeállítás. Én általában törekszem az összehangra, mind formában, mind színben, de néha nagyon jó lenne így elengedni magam, és csak úgy magamra rángatni mindenfélét úgy, hogy a végén stílusos maradjak. Pont ezért egy különleges nyakláncot választottam, szerintem midnenkinek megakadna rajtam a szeme. Illetve egy színben végképp nem illő, de nekem nagyon tetsző lyukacsos sálat, amit úgy képzelek el, hogy az irhakabáton kívül csak úgy rakoncátlanul lóg.

mon7

Végezetül egy nagy kedvenc. Kék és barna, amit régen el sem tudtam képzelni együtt, de ez a finom világoskék ezzel a bézs sállal és nem azonos barna táskával tökéletes. A fekete sapka pedig elüti az élét, olyan vagány lesz az egész szett, mégis különleges. Barnás ékszereket választottam hozzá, ha esetleg lekerül a kabát és a sapka, marad a táska és a sál.

Mit gondoltok? Ti csinosan jártok a hideg időben? Melyik a kedvenc színösszeállítás?

Vasárnap outfit poszttal jövök, jövő héten pedig készüljetek, mert én biztos, hogy adventi hangulatba kerülök, és ünnepi posztokra számíthattok. 😉

Puszi, Detty

  1. Rozi

    Csak irigykedni tudok a 6.50-es ébresztő miatt. Az én legrosszabb napom az a hétfő, amikor 5.30-kor jelez a telefon. Mindenki éppen megfordítja a kispárnát a hideg oldalára, én meg már indulok. Ez szerencsére kizárólag a hétfőkre korlátozódik, mert a hétvégét mindig vidéken töltöm, és mert hétfő reggel minimum kétszer annyi ember ül autóba és indul Budapestre, mint bármely más napokon, ha pedig hétfőn még esik is az eső, akkor ez a szám megháromszorozódik. Na őket próbálom megelőzni, de sikertelenül, még korábban kelnek fel:)
    A kabátok szempontjából azonban szerencsés az autózás, kevésbé kell beburkolóznom, ráadásul próbálom minimalizálni az autó és a bármilyen bejárat közötti távot, kivéve a jó kis téli kirándulásokat. ( Ehhez azonban van jó kis , fagy- hó – szél -és jégesőálló túradzsekim:) )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük