Hazaút Rómába

posted in: Egyéb | 0

19 éves korom óta tervezem, hogy elköltözöm otthonról. Mehetnékem volt már a gimnázium után. Nem tudtam hova, csak azt hogy el Magyarországról. Mindig úgy éreztem, hogy az én jövőm valahol máshol van. Egészen 24 éves koromig csak tervezgettem, aztán eljött a pillanat amikor azt mondtam, hogy: Most! Nem bírtam tovább, untam magam otthon. Az utolsó héten egyenesen frusztrált végig menni ugyanazon az utcán újra meg újra. Ez a furcsa, megmagyarázhatatlan érzés Londonban megszűnt. Teljesen megnyugtatott, hogy minden más, minden új. Úgy érzem mindig szerencsés voltam. Kevesebb mint két hét alatt találtam munkát, mindemellett anyukám, öcsém és a barátaim is Londonban voltak. Viszont van akinek a hiányát mindennél nehezebb elviselni. Így sodort az élet Olaszországba, Rómába. Ezen a blogon keresztül szeretném megosztani veletek, mindazt a csodálatos élményt, újdonságot és érdekességet ami itt történik velem.

14708115_1207390202655135_5398939437388278463_n

Írásaimmal igyekszem egy kis betekintést is nyújtani az olasz minden napokba. Jó szórakozást!

Hazaút Rómába

Még egy utolsó kávé Ferihegyen. Pár óra ér ismét Rómában vagyok. Várom. Hiányzik a reggeli kávém a balkonon, a napsütés, az olasz blabla (amiből egyre többet értek már). Hiányzik az a más életstílus.

fullsizerender-2

Milánó a divat egyik fővárosa, de minden olasz város átitat a divat szellemisége. A római metró tévéin divat hírekről is tájékozódhatunk, az orvosi rendelőben Vanity Fairt olvashatunk, a sarki szupermarket mellett a Furla új kollekcióját csodálhatjuk a kirakatban. Szeretik a divatot és élvezik, kisiskolás kislányoktól a legidősebb hölgyig. És nem csak a nők, a férfiak szint úgy.  Persze ennek az árát meg is fizeti az ember, ha nem tudja hol vásároljon.

fullsizerender-1

 

Budapesten már tudtam, hogy hol lehet egyedi, jó minőségű ruhákat, jó áron beszeretni. Szerencsére a bizsukra nem volt gondom, a RossettiBizsu munkatársaként. Londonban ha nem is tudja az ember, hogy hol vásároljon, ha még nem ismeri a város üzleteit, a Primarkban mindent megtalál. Nem csúcs minőség, de a választék nagy és árban is tökéletes. Rómában már nehezebb a helyzet. Más nagyvárosokkal ellentétben a nagy bevásárló központokat a város szélére taszítják, teret engedve a kis butikoknak és természetesen a nagy olasz márkák üzleteinek a belvárosban. Egyenlőre még felfedezésre várnak a kis üzletek, de egyvalamire már rájöttem:  A legutolsó 3 eurós, utcai turkálóban is könnyen márkás kincsekre lelhet az ember ha van egy kis türelme.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük