La bella Napoli 1/3

posted in: Egyéb | 0

Első alkalommal beleszerettem Nápolyba. Van valami varázslatos a városban ami megkülönbözteti Rómától. Talán az emberek lazasága, nem aggódnak apróságokon, nem mérgelődnek felesleges dolgokon. Akkor mosolyognak amikor akarnak, nem akkor amikor elvárják tőlük.

Minden alkalommal mikor ellátogatok ide, valami hihetetlen szabadság érzés tölt el. Ez az utolsó alkalommal sem volt másképp. Szerencsére jó időnk is volt.

fullsizerender-1

12:15 Róma, Termini vasútállomás. Meg van a jegyünk. Már csak pár óra és ismét a családi asztalnál tölthetjük az ebédet.

13:30 Nápoly, vasútállomás. Még várunk a fuvarra, betérünk egy közeli cukrászdába. A pult csordultig tele a városra jellemző süteményekkel. Mi egy pisztáciás sfogliatellet választunk, egy-egy cappuccino kíséretében. A cukrászda hangos, a kávénkért meg kell küzdenünk, ha nem akarunk sokat várni.

fullsizerender-3

 

15:20 Ebéd: Tengeri herkentyűk tésztával, mi lehetne ennél finomabb? Természetesen utána a jól megérdemelt siesta.

20:30 Vacsora: Isteni mozzarella és provola (ízre mint a füstölt mozzarella), igazi sonkával. Könnyű vacsora, olasz módra, egy átpihent nap után.

 

20:45 Kezdődik a meccs. Nápoly focicsapata játszik. Az egész család a tévé előtt ül. Embert az utcán elvétve látni, mindenki a meccset nézi. Egy-egy gól vagy kihagyott helyzet után az egész város felkiált. Hihetetlenül hangzik, de így van. Mivel az internet kapcsolatunkkal gond van, minden gólt előre hallunk a nyitott ablakon keresztül. Minden olasz a szívén viseli a városa csapatát, ez itt sincs másként.

 

2.nap Nápolyban

12:30 Szerencsére jó időnk van, így még fürödhetünk a tengerben. Nápoly egyik legszebb partjára jöttünk, Gaiolara. Még így, októberben is nehéz helyet találni a parton.

 

 

18:30 Hazafelé menet szerencsére van időnk meginni egy kávét Vanvitelli-ben (Piazza Carlo III.). A kávézó híres az isteni mogyorós kávéjáról. Persze a desszertet sem hagyjuk ki.

21:30 Isteni illatok áradnak a konyhából. Paradicsomos gnocchi készül mozzarellával. Ez csak az elő fogás. Utána jönnek a tengeri herkentyűk. Míg mi otthon, egy könnyű levessel kezdünk, az olaszok tésztafélét fogyasztanak első fogásként, és valamilyen húsfélét másodikként. Engem általában már a tészta eltelít és nem tudok többet enni. Így igyekszem majd nem elfogyasztani egész tál gnocchit, hiszen szeretném azt a sok finomságot megkóstolni ami még utána vár ránk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük