Parmigiana di Melanzane

posted in: Egyéb | 0

Fél éve hallottam először erről az ételről, már a hozzávalók miatt is nagyon izgalmasan hangzott. Pár hete sikerült megkóstolnom, és elsőre beleszerettem. Így úgy döntöttem én magam is elkészítem. A receptért köszönöm Tiziana-nak, egy Nápolyban élő barátunknak.

Íme tehát az eddigi kedvenc tészta-mentes olasz ételem.

Parmigiana di Melanzane

Hozzávalók 2 főre:

3 db tojás

2 db padlizsán

2 gerezd fokhagyma

500 g sűrített paradicsom

3-4 nagyobb levél bazsalikom

2 nagyobb mozzarella

parmezán

liszt

só, bors

hozzavalok

  1. A padlizsánt hosszanti szeletekre vágjuk, majd megmossuk.
  2. A 3 tojást sóval, borssal felverjük.
  3. A padlizsán szeleteket megsózzunk, megforgatjuk lisztben majd a fűszeres tojásban, és bő olajban kisütjük.
  4. Eközben kevés olajon, alacsony lángon, a két gerezd foghagymát egyben megpirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt. Ezután mehet bele a bazsalikom. Pár percig főzzük, majd a foghagymát eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni.

sutes-2

5.A mozzarellát apró kockákra vágjuk.

6.Első lépésként a tepsink alját megkenjük a paradicsomszósszal. Ezután jöhet a rétegezés: padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella. A tetejét megszórjuk bőven parmezánnal.

hozzavalok2-2

7.180 fokon, 30 percig sütjük.

Két főre igen sok ez az adag, de nekünk nem esett nehezünkre egy nap alatt elfogyasztani. Szerintem nektek sem fog.

kesz-2

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük