Fél éve hallottam először erről az ételről, már a hozzávalók miatt is nagyon izgalmasan hangzott. Pár hete sikerült megkóstolnom, és elsőre beleszerettem. Így úgy döntöttem én magam is elkészítem. A receptért köszönöm Tiziana-nak, egy Nápolyban élő barátunknak.
Íme tehát az eddigi kedvenc tészta-mentes olasz ételem.
Parmigiana di Melanzane
Hozzávalók 2 főre:
3 db tojás
2 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
500 g sűrített paradicsom
3-4 nagyobb levél bazsalikom
2 nagyobb mozzarella
parmezán
liszt
só, bors
- A padlizsánt hosszanti szeletekre vágjuk, majd megmossuk.
- A 3 tojást sóval, borssal felverjük.
- A padlizsán szeleteket megsózzunk, megforgatjuk lisztben majd a fűszeres tojásban, és bő olajban kisütjük.
- Eközben kevés olajon, alacsony lángon, a két gerezd foghagymát egyben megpirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt. Ezután mehet bele a bazsalikom. Pár percig főzzük, majd a foghagymát eltávolítjuk, és hagyjuk kihűlni.
5.A mozzarellát apró kockákra vágjuk.
6.Első lépésként a tepsink alját megkenjük a paradicsomszósszal. Ezután jöhet a rétegezés: padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella. A tetejét megszórjuk bőven parmezánnal.
7.180 fokon, 30 percig sütjük.
Két főre igen sok ez az adag, de nekünk nem esett nehezünkre egy nap alatt elfogyasztani. Szerintem nektek sem fog.
Jó étvágyat!
Vélemény, hozzászólás?