Pénztárcabarát csomagolási ötletek, hogy a te ajándékod legyen a legszebb a fa alatt

posted in: DIY, Egyéb | 0

Múlt héten nagyon sokan olvastátok az Ajándéktippek az egész családnak 5.000 Ft alatt című bejegyzésemet, aminek nagyon örülök. Ezen felbuzdulva idén ismét szeretnék csomagolás témában is segítséget nyújtani. Tavaly pár perces csomagolási ötletekről írtunk ITT, idén pedig elmozdulunk kreatív és környezettudatos irányba. A képek magukért beszélnek.

Fémdobozka

A csomagolópapírt általában megveszem jó előre, pár éve már a szalag is eszembe jut hozzá, de aztán mikor elkezdek csomagolni sosem tudom mibe rakni az apróságokat. Ezek az édes kis ovális fém dobozok tökéletes megoldást nyújthatnak. A Rossetti Bizsu webáruházban megtaláljátok őket különböző mintákkal. Mérete: 8,5×6×2,8 cm. 12 féle mintából választhattok, áruk egységesen 590 Ft.

Szív küldi szívnek

Szintén fém, de szív alakú ékszertartó dobozka, akár íróasztalon is tökéletes gémkapcsok tárolására. Méretük: 7,2×7 cm, 12 minta közül választhattok, egységesen 590 Ft-ért ITT.

Klasszikus doboz

Persze nem kell mindig eltérni a hagyományostól, nyertes csapaton ne változtass, szokták mondani. Ezekkel a klasszikus, több színű és méretű, masnis díszdobozokkal nem lőhettek mellé. Már 180 Ft-tól megtaláljátok őket a webáruházban.

Dísztasak karácsonyi mintával

Más ünnepek alkalmával is szeretem igényesen, gyönyörű papírba becsomagolni az ajándékaimat, de karácsonykor külön figyelek a karácsonyi hangulatra. Akár színében, vagy mintájában, vagy csak egy jelölőcímkén, de megjelenik. Ezekhez kiegészítésnek tökéletesek ezek a masnis, papír dísztasakok, amiket már 140 Ft-től megtaláltok ITT.

Hajcsat, csipesz helyett

Legyen már a csomagoláson is egy kis extra ajándék. Natúr papírzacskót már 30 Ft-ért tudtok rendelni a Green Bazaar-tól. Miután elrejtettétek benne a meglepetést ne hagyományos csipesszel, hanem egy édes hajcsattal zárjátok le. Persze, csak ha hölgy az illető. 🙂

Gumi helyett karkötő

Szoktatok saját készítésű dzsemet, mézet, édességet vinni a karácsonyi vacsorára vagy ajándékba? Legyen most egy kis plusz. Gumi helyett gyönyörű, gyöngyös karkötővel kiegészítve a csomagolást biztos elkápráztatjátok a vendéglátót.

Csomagolópapír helyett kendő 

Éljen a környezettudatos csomagolás. Papír helyett használjunk kendőt, sálat vagy konyharuhát, amit a megajándékozott azonnal használhat is, kibontás után nincs felesleges hulladék. Még nem vagytok elkésve egy gyönyörű kendő beszerzéséről a Rossetti Bizsunál. Minden kendő ITT.

Fülbevaló, masni helyett

Egy egyszerű csomagolás, éppen amit találtok otthon és a szintén ajándéknak szánt fülbevaló a masni helyén középen díszeleg. Mit szóltok? Én egyenesen imádom.

+1 ráadás

Bár nem ékszer, de nagyon környezettudatos ez a krumplinyomdával készült csomagolópapír. Karácsonyfát nagyon könnyű kifaragni (próbáltam az ökozsák workshopon), így gyerekekkel is jó móka lehet. Ennél egyedibb és kreatívabb csomagolópapírt nem találtam idén. Kivéve a kendős megoldást. 🙂

Remélem idén is tudtatok ötletet meríteni cikkemből. Én pont ma fogom becsomagolni az ajándékaimat. Nagyon kellemes karácsonyi készülődést kívánok!

 

Puszi,

Detty

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük