Új év, új ékszerek – Helló 2017

posted in: divat | 0

„Ne félj megtenni egy nagy lépést. Egy szakadékot nem lehet két kis ugrással átszelni.” (David Lloyd George)

Sziasztok,

felébredtetek már az ünnepek utáni “kómából”? Én sajnos egyáltalán nem. Kint havazik, mindenki álmos és fáradt, még a Postás is azt mondta ma, hogy még a fű se nő. Amit én egyáltalán nem bánok. Ne is nőjön márciusig. Legyen nyugalom és csend. Pont alkalmas időszak egy kis visszatekintésre és tervezgetésre. A lakás kitakarítására, a fa leszedésére, a gardrób kiselejtezésére, illatos sütik sütésére, olvasgatásra és ebéd utáni szundításokra. Utóbbi persze nálam csak hétvégén jöhet számításba. Nálam is folyamatban vannak a soraim rendezgetése, és még egy kis visszatekintés is. Posztok terén egy igazán izgalmas évet zártunk, volt itt sok outfit, tippek, tanácsok, esküvő, Kína, Anett olasz kalandjai, vendégposztok más bloggerektől, Rosetti Arca választás, Womanity Fesztivál, Workshop, tényleg nagyon jó érzéssel görgetem végig a blog 2016-os posztjait. Persze itt nem állunk meg, gőzerővel nyomulunk előre, új ötletekkel, még több divattal és személyes sztorikkal, amit nagyon szerettetek. Illetve a mai posztomba tűzdeltem pár évindító, bátorító, motiváló idézetet, ami most, vagy később jól jöhet.

Visszatekintés

2016-ban ezt a három bejegyzést olvastátok a legtöbben a blogon:

Az online vásárlás rejtelmei

Lánybúcsú a Rossetti Bizsuval

Kínai kalandom 1.rész: “Van orvos a gépen?”

Tanulság levonva, még több személyes beszámoló, amikből ti is meríthettek, tanulhattok.

Illetve nem tudtam kihagyni, hogy ne gyűjtsem össze nektek a tavalyi év top 3 gyűrűjét, nyakláncát, karkötőjét és fülbevalóját, amiket a bejegyzésekben viseltem.

A Rossetti Bizsuval való közös együttműködésem előtt soha nem viseltem gyűrűt. (Nah jó 8. osztályos koromban mikor divat volt, wáááh.) Azóta viszont annyi kincsre leltem, hogy számon sem tudom már tartani őket. Legnagyobb kedvencem, amit több posztban is láthattatok – mert nem bírtam megunni -, a fehér mandula alakú márványgyűrű arany foglalatban. És mint tudjátok azóta egy eljegyzési gyűrű is került az ujjamra, szóval kijelenthetem, hogy 2016 számomra a gyűrűk éve volt. 🙂

A fülbevalókkal már nagyobb bajban vagyok, imádtam az outfitekhez viselt nagy méretű, lógós, tollas, rojtos, fémes fülbevalókat, a hétköznapokban mégis mindig az apró bedugósokért nyúlok. Persze ebben sincs hiány a Rossetti Bizsunál, az idei évem kedvencei a dupla bogyós kis fülik voltak, a szivárvány minden színében. Sajnos azok nem olyan mutatósak képen, ezért nem kerültek be a Top 3-ba.

A következő kép a legjobban szeretett három karkötőről szól, úgy látom mégis a kedvenc kis márványgyűrűm két képre is bekúszott. Hát igen, ennyire szerettem. 🙂 Karkötőkből tényleg a leglegleg a jobbszélső arany karperec. Soha nem válnék meg tőle. Egyrészről szerintem gyönyörű, másrészről ez volt az első fotósorozat, amit már profi fotós készített, ez a kép került be a Marie Claire Best of Street Chic rovatába, szóval nagyon jó emlék, és meghatározó pillanatok. A középső karkötő a nyár slágere volt, a barátnőimmel minden színben beszereztünk belőle. Baloldalon pedig egy kifinomult, gyöngyös darabot láthattok, az egyik kedvenc karkötő pózomban. 😀

Nyakláncok terén (is) nagyon az arany dominált, kövekkel és márvánnyal. Ezt a hármat hordtam a legtöbbet tavaly, mindhárom más stílus, mégis hasonló, és ezekkel fordult elő a legtöbbször, hogy mások megcsodálták és érdeklődtek honnan van.

„Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket.” (George Bernard Shaw)

Jövő

Azt hiszem ezzel a kis évértékelővel le is zárhatjuk a múltat és belevághatunk az ideibe. Tegnap egy ismerősöm azt mondta, utálja az új évet, mindig depresszióba esik, hogy új év, megint előröl kell kezdeni mindent. Én épp az ellenkezőjét gondolom. Új év, új lehetőségek, új tervek, minden minden új. Persze ahogy vesszük. Hisz attól, hogy lapozunk egyet az évszámban még nem változik semmi. Nem lesz több pénzünk, nem leszünk se szebbek se okosabbak. Mégis egy lehetőség, hogy valami megváltozzon. Hogy lezáródjon a múlt, hogy elkezdődjön egy új. Egy fényesebb, egy jobb, egy érdekesebb. (Vagy nem. :D). De nyilván ez csak rajtunk múlik. Új határidőnapló, még szép és fényes, többnyire üres, fogalmunk sincs mi vár ránk, mivel töltjük majd meg. Csak reméljük, hogy valami csodással, és amíg reméljük, addig meg is tudjuk valósítani, mert van ami előre visz.

„Ha egy álmot leírsz egy határidővel, céllé változik. Ha a célt kis lépésekre osztod, tervet kapsz. Egy terv tettekkel megtámogatva valóra váltja az álmaidat.” (Greg S. Reid)

Így hát a blog témájánál maradva hoztam egy kis csemegét az idei év ékszerújdonságaiból. Azt még nem tudom mit hoz a nyár és a jövő tél, de az évindító újdonságokról be tudok nektek számolni.

  • Fél pár fülbevaló

Legelőször Döbrösi Laurán láttam az Aranyélet 2. évadának díszbemutatóján, és nagyon megvett magának ez a trend. Bár elsőre furcsának tűnhet, mégis óriási újítás, nagyon különleges. Szerintem fogtok még ezzel a trenddel találkozni a blogon is. 😉

  • Kristály mánia

Megkezdtük ezt már tavaly is, de idén év elején fog kiteljesedni az ékszerdivatban. A hatalmas kövek és kristályok csiszolatlanul minden ruhadarabot feldobnak. Ugye mondanom sem kell milyen példányokat találtok a Rossetti Bizsu weboldalán ebben a témában? Ez a középső nyaklánc például szerelem első látásra. <3

  • Pulcsira húzott karperec

Ismét egy furcsa ötlet, bár egy szép órával vagy karpereccel el tudom képzelni magamon is. Ti kipróbálnátok?

  • Choker láz ismét

Erről korábban már szó esett, rajtam is láthattatok már két fajtát is, nemsokára pedig jön a következő. Most viszont megmutatom a Rossetti Bizsu legújabb choker nyakláncait, amiben hódíthattok idén.

 

Mit gondoltok? Idén is dúskálni fogunk a gyönyörűbbnél gyönyörűbb ékszerekben? Most már csak legyen tavasz, csicseregjenek a madarak, lengesse meg a fákat a szellő, pattanjanak rügyek, süssön a nap, és legyen mindenkinek csodálatos éve. 🙂

Vasárnap jövök az outfit poszttal, addig is puszi,

Detty

 

„Nem azért fulladsz a vízbe, mert beleesel, hanem mert nem mászol ki.” (Edwin Louis Cole)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük