Megőrülünk 2019 új divatszínéért! – Te láttad már?

posted in: divat, ékszer | 0

Az év eleji leárazások után (kis túlzással) mit sem vártunk jobban, mint hogy megjelenjen az év divatszíne. A Pantone intézetnél mostanra hagyomány lett, hogy év elején kihirdetik, melyik szín lesz az év hivatalos árnyalata. A döntésben mindig szakemberek vesznek részt, akik körbeutazzák a világot, hogy megtalálják a leginspirálóbb színt. 2014-ben az orchidea, 2015-ben a marsala (de szerettem!), 2016-ban a szokásostól eltérően két árnyalat, a púderrózsaszín és a rózsakvarc, 2017-ben a levélzöld (ez nem volt túl sikeres), 2018-ban pedig az ultraibolya került ki győztesen. 2019-ben a living coral tarolt. Szó szerinti fordításban élő korall. Én személy szerint imádom ezt a színt, bár eddig általában körömlakk formájában viseltem. Mai bejegyzésünkben ennek a színnek a megjelenési formáival inspirálódunk, barátkozunk.

Az anyagokkal kereskedők biztosan megörültek, hogy az eddig alig fogyó narancsos, rózsaszínes, korallos színeket elkezdhetik nagy tételben értékesíteni. Néhol vöröskorallként emlegetett színről így nyilatkozott a Pantone: “Élénk és életigenlő narancs, egy kis arany felhanggal.” Ez az árnyalat fiatalít és üdévé tesz, így érdemes pár darabot beszerezni ebből a trendi színből! Csodásan illik minden másik színhez is, pl. farmerral kifejezetten jól mutat. Mivel meleg szín, pozitívan befolyásolja a hangulatunkat, optimizmusra és vidámságra ösztönöz. Viszont aki világos bőrű vigyázzon, egyes árnyalatai sápasztanak!

Máshol vibráló narancsként jellemzik és a Pantone azzal magyarázta választását, hogy az állandóan változó világunkban egy lendületes, kényelmet és energiát sugárzó színre van szükség. És hogy milyen területeket hódít meg hamarosan?

A szépségipar talán az az egyetlen terület, ahol ez a szín eddig is jelen volt. Rúzsokat, körömlakkokat, szemhéjpúdereket eddig is lehetett találni a sminkes állványokon, még ha jól megbújva is. Idén viszont előtérbe kerülnek, így bátran kezdjünk el kísérletezni velük és várjuk korallba borulva a tavaszt!

Természetesen a Rossetti Bizsu is felkészítette webshopját az év divatszínére, így rengeteg gyönyörű nyakláncot, karkötőt, fülbevalót és gyűrűt találsz meg már most is ebben az árnyalatban. Korábbi években is arra buzdítottam mindenkit, hogy aki bizonytalan egy-egy újonnan berobbanó árnyalattal kapcsolatban, először kiegészítők formájában tesztelje, hogy bőrtónusához, meglévő ruhatárához mennyire passzol.

Ha ezek beváltak, akkor jöhetnek a kendők, táskák, zakók, blúzok, nadrágok, de még a cipők is. Egy borús napot – amikor bal lábbal kelünk -, pillanatok alatt fel tud dobni egy ilyen üde, vidám, finom szín.

Végül, de nem utolsó sorban ki kell térnünk a lakberendezésre is. Biztosan emlékeztek, hogy nagyszüleink megvettek egy kanapét, egy fotelt vagy egy ágyat, és azzal élték le az életüket. Az utóbbi időben ez sokat változott. Mióta a divat ennyire hatást gyakorol az otthonunk dizájnjára is, sokkal gyakrabban cserélgetjük bútorainkat, kiegészítőinket. A használt lakberendezési tárgyak Facebook csoportjaival szinte Dunát lehet rekeszteni, megunjuk a színt, a stílust és már el is adjuk, hogy újat vegyünk helyette. Sorra nyitnak a bútoráruházak és a lakáskiegészítőket értékesítő üzletek. Nem meglepő talán, hogy a vöröskorall a lakást is üdévé és vidámmá varázsolja. Itt is kezdjük az alapoknál, mielőtt nekiesnénk a falnak. Párnahuzatok, ágytakarók, gyertyák, képek cseréjével is hamar kiderül valóban jól érezzük-e magunkat ebben a környezetben.

Neked hogy tetszik ez a szín? Már most kedveled vagy barátkozni kell vele?

Szeretettel,

Detty

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük